Giriş
(2)

yaprak sarma ıstanbul

condom kurşunu
canım cektı sabah sabah nerden buluurm soyle lezzetlısınden ucuzundan. Yer bagdat caddesi cıvarı. Mıgrosta falan var galıba guzel mıdır kı o?
canım cektı sabah sabah nerden buluurm soyle lezzetlısınden ucuzundan. Yer bagdat caddesi cıvarı. Mıgrosta falan var galıba guzel mıdır kı o?
0
condom kurşunu
(27.07.13)
macrocenter'daki fena değil.
0
sutlu nescafe
(27.07.13)
biz bimden alırdık çok güzeldi, aradan geçen yıllar içinde değişti mi bilmiyorum ama hakikatten yediğim en güzel sarmalardandı..
0
mutekebbir
(27.07.13)
(2)

Facebook'daki reklam

şair eşref
Tarayıcıdan mı kaynaklanıyor facebooktan mı bilemedim. aynı bu ekşi duyurunun üstünde çıkan google reklamları sanırım ısımleri 1v1y.com gibi kıl tüy dökücüler ya da lidyana.com gibi bir banner var facebookta her sayfanın başındaş. yani ekşiduyurudakiyle aynı yerde.edit: soru yanlış anlaşılmış sanırı
Tarayıcıdan mı kaynaklanıyor facebooktan mı bilemedim. aynı bu ekşi duyurunun üstünde çıkan google reklamları sanırım ısımleri 1v1y.com gibi kıl tüy dökücüler ya da lidyana.com gibi bir banner var facebookta her sayfanın başındaş. yani ekşiduyurudakiyle aynı yerde.

edit: soru yanlış anlaşılmış sanırım. facebookta böyle saçma bir reklam var mı ?
0
şair eşref
(27.07.13)
google reklamlarıysa heryerde aynı çıkması normal. yaptığın aramalara, sitelere göre özelleştiriyor reklamları.
0
sutlu nescafe
(27.07.13)
facebook'ta böyle saçma bir reklam var evet. saçma sapan şeyler pazarlıyorlar.
0
insan opusen hayvandir
(27.07.13)
(3)

ethernetle bağlandığım ağ wifi de gözükmüyor?

gang leader of wasseypur
selam duyuru sana,telefonsuz internet zımbırtısından edindim. yaklaşık 4 ay kutunun apartmana getirilmesini bekledim yetmedi bununun kurulumuyla uğraşıyorum iki gündür internet yok. neyse bu splitter'ın telefon bağlantı kısmı boşta geri kalan tüm kurulumu tamamladım.ethernet kablosunu bilgisayara ta
selam duyuru sana,
telefonsuz internet zımbırtısından edindim. yaklaşık 4 ay kutunun apartmana getirilmesini bekledim yetmedi bununun kurulumuyla uğraşıyorum iki gündür internet yok. neyse bu splitter'ın telefon bağlantı kısmı boşta geri kalan tüm kurulumu tamamladım.
ethernet kablosunu bilgisayara taktığım zaman bağlanıyorum çıkardığımda wifi ağı gözükmüyor. ttnet'i aradık teknik destek bu 192.168.2.1 'a girip bir ayarları kontrol ettirdi sonra internet tamam bilgisayarınızın ağ bağlantılarında problem var bilgisayarcıya göstereceksin dedi. gel gelelim telefonum da bu kablosuz ağı algılamıyor yani problem bilgisayarda değil. ne yapmak gerek dostlar bir yardım edin ne olursunuz aylardır başkalarıınn bilgisayarda sürünüyorum bir gireyim mi bir gireyim mi diye öğrenci insanım da bu kadar internetsizlik canıma tak etti yani.
0
gang leader of wasseypur
(27.07.13)
bilgisayar internet ayarlarından anlayan kimsecikler yok mu?
0
🌸gang leader of wasseypur
(27.07.13)
wirelessın açık olduğundan emin misin?
ssid'i gizlemiş olmayasın?
0
sutlu nescafe
(27.07.13)
www.ttnet.com.tr
Modemimin Kablosuz Bağlantı Ayarlarını Yapmak İstiyorum
linkine tıkla
0
edip
(27.07.13)
(4)

Bilgisayarda anlık takılmalar

kozmosta bir nokta
Selamlar. Annem 1-1,5 ay önce kendi kullanmak için Samsung'un şu laptopını aldı. http://www.bimeks.com.tr/urun/127821/samsung-ativ-book-np-270e5e-k02t.aspx#photosHaliyle, annem kullandığı için, genel olarak haber okuyup video izliyor. Fakat son 1 haftadır bilgisayarda sürekli olarak anlık donmalar y
Selamlar. Annem 1-1,5 ay önce kendi kullanmak için Samsung'un şu laptopını aldı.
www.bimeks.com.tr

Haliyle, annem kullandığı için, genel olarak haber okuyup video izliyor. Fakat son 1 haftadır bilgisayarda sürekli olarak anlık donmalar yaşıyoruz. 1-2 dakikada bir 5-10 saniye takılıyor bilgisayar. 2 gün önce birkaç güncellemesini yaptım. O gün ve ertesi gün sorun yaşamadım. Ama bugün yine aynı durum söz konusu. Neder olabilir? Norton'un antivirüs programını da satın almışlar bir de. Ben onun etkisi mi acaba diye düşünmüyor değilim.
0
kozmosta bir nokta
(26.07.13)
ısınıyor olabilir mi?
0
sutlu nescafe
(26.07.13)
işlemciyi kullanan uygulamalara bir bak istersen. anormal bir şey var mı diye kontrol et. norton yerine de microsoft security essentials kurabilirsin, belki yardımı olabilir.
0
solidmemo96
(26.07.13)
Anti programı her an arkaplanda hayvan gibi tarama yapıyorsa olabilir.
0
urnganic
(26.07.13)
Isınma problemi yok. Diyorum ya, yeni zaten bilgisayar. Bi sıkıntısı yok. Uygulamalarda da bi farklılık göremedim. Biraz önce Norton'u devre dışı bıraktım ve düzeldi gibi görünüyordu. Geri aktif ettim, hala bir sorun yok.
0
🌸kozmosta bir nokta
(26.07.13)
(1)

ekşi yazara ulaşma

fuerteventura
şu 3 yazar duyuru mesaj kutumu yeşillendirebilirse bahtiyar olurumhttps://eksisozluk.com/biri/jedilancehttps://eksisozluk.com/biri/yesil-zeytinin-golgesihttps://eksisozluk.com/biri/hayirlibirseydusunmedigimeyeminederim
şu 3 yazar duyuru mesaj kutumu yeşillendirebilirse bahtiyar olurum

eksisozluk.com
eksisozluk.com
eksisozluk.com
0
fuerteventura
(26.07.13)
mesaj atıyorum. duyurunu silme.
0
sutlu nescafe
(26.07.13)
(3)

laboratuar sonuçları

sphagetti
selamlar, sorum şöyle annem mide konusunda sıkıntılar yaşıyor. özel bir hastanenin doç. doktoruna yaklaşık bir sene gitti. bir sürü testler yapıldı ama hala bir sonuç çıkmadı. mikrobik gastrit dedi doktor, ilaçlar kullandı ama biraz fazla yese anında ağrımaya başlıyor midesi. endoskopi, kan testi, k
selamlar,
sorum şöyle annem mide konusunda sıkıntılar yaşıyor. özel bir hastanenin doç. doktoruna yaklaşık bir sene gitti. bir sürü testler yapıldı ama hala bir sonuç çıkmadı. mikrobik gastrit dedi doktor, ilaçlar kullandı ama biraz fazla yese anında ağrımaya başlıyor midesi. endoskopi, kan testi, kaka testi. bir sürü şey yapıldı. şimdi biraz da benim zorumla başka bir hastanede profesör doktora gitmeye razı oldu ama o testleri tekrar yaptırmak istemiyoruz haliyle. test sonuçlarını da hastane vermem diyor. mümkün mü böyle bir şey? bir de adana'da iyi bir profesör var mı bildiğiniz, mersin de olabilir. şimdiden çok teşekkür ederim.
iyi günler.

p.s. annem yaklaşık 8 senedir MS hastası olduğu için sürekli mide koruyucu ve antiepileptik kullanıyor. ne mide ilacını ne de ms ilacını bırakamaz. bıraktığı an daha da kötü oluyor.
0
sphagetti
(25.07.13)
geçmiş olsun, hastane testleri vermek zorunda. siz başka hastaneye gideceksiniz diye vermemiştir, müşteri kaçırıyor ya.. tekrar kounuşun ve dava edip şikayet etmekle tehdit edin mutlaka.
0
innerbliss
(25.07.13)
artık hastaneler tahlil sonuçlarını internetten veriyor. öyle bir imkan yok mu?
0
sutlu nescafe
(25.07.13)
mecbur verecek, vermem de ne demekmiş. hiç edemezsen sağlık bakanlığı şikayet hattını ara.
0
the kene
(27.07.13)
(4)

Printer için güç kablosu

ikinci ihtimal
Ofiste bir printerımız var ama güç kablosu girişini çözemedik. Şöyle bir girişi var. Bunun için gerekli kabloyu nereden bulabiliriz? Mümkünse internetten sipariş vermek istiyoruz.
Ofiste bir printerımız var ama güç kablosu girişini çözemedik. Şöyle bir girişi var. Bunun için gerekli kabloyu nereden bulabiliriz? Mümkünse internetten sipariş vermek istiyoruz.
0
ikinci ihtimal
(25.07.13)
herhalde hp.

bu direkt bir 220 volt girişi değil.

printer ın kendi adaptörü var, bu onun ucu.

model numaranızdan adaptör aratın nette.
0
cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam
(25.07.13)
hp bu galiba. hp yetkili servisi pahalıya mı satıyor eğer hp ise?

bir de yazıcı marka model power cord diye ararsanız çıkabilir sanki googledan.

adaptör lazım cok... doğru demiş. yine aynı şekilde googleda aratıp bulunabilir.
0
sutlu nescafe
(25.07.13)
www.gittigidiyor.com buraya bi bak pahalı bişi deil
0
kataraz
(25.07.13)
Merci dabık.
0
🌸ikinci ihtimal
(25.07.13)
(25)

Uyudunuz mu?

ermanen
türkiye saatiyle gece 2-3 civarı kaç kişi takılıyor acaba buraya?---80 bakış - 11 cevapbakalım nolacak100 bakış - 11 cevap125 bakış - 13 cevap128 bakış - 14 cevap154 bakış - 16 cevap187 bakış - 17 cevapedit: silmeyin olm cevabınızı alla alla.edit2: biri saymaya devam etsin ya. dizi izlicem :)
türkiye saatiyle gece 2-3 civarı kaç kişi takılıyor acaba buraya?

---

80 bakış - 11 cevap

bakalım nolacak

100 bakış - 11 cevap
125 bakış - 13 cevap
128 bakış - 14 cevap
154 bakış - 16 cevap
187 bakış - 17 cevap

edit: silmeyin olm cevabınızı alla alla.

edit2: biri saymaya devam etsin ya. dizi izlicem :)
0
ermanen
(25.07.13)
saycaksan benden baslayabilirsin.
0
therevo
(25.07.13)
meleba
0
rhollor
(25.07.13)
Melaba benim lafım!
0
adoramer3ku
(25.07.13)
yaz beni de yaz
0
pomaklar
(25.07.13)
ben güney afrika-johannesburg saati ile katılıyorum yarışmaya :)
0
mea maxima culpa
(25.07.13)
hoppp
0
all nightmare long
(25.07.13)
Hellö
0
Idonthaveausername
(25.07.13)
melaba
0
tescillimarka
(25.07.13)
napcan?
0
bu nick tam yirmi alti karakter
(25.07.13)
beni de yaz beni de!
0
katredin
(25.07.13)
[herhangi bir arkadas] +1
0
sendelemeden
(25.07.13)
naber panpa nasılsın aşkısı :D hoopp hooppp kop bakalım... allahım enerji patlaması yaşıyorum galiba... :D
0
tociess
(25.07.13)
aa ermanen. panpa naber?
0
ykyt
(25.07.13)
ben birkaç kere baktım.

kimler varmış diye :)
0
mea maxima culpa
(25.07.13)
yoo
0
Ufuk
(25.07.13)
merhabalar
0
cupcakeparade
(25.07.13)
07:30 kalkacağım daha yatmadım, off...
0
late viper
(25.07.13)
bunu bir de ramazandan sonra yapsana delikanlı !!

:D
0
kuul
(25.07.13)
qanqa nber!!
0
sutlu nescafe
(25.07.13)
yettim!
0
bxgx
(25.07.13)
İzmitten selamlar :)

(271 - 21)
0
hakmut
(25.07.13)
sabah şerifleriniz hayırlı olsun.
0
monkey
(25.07.13)
Ona nerden bakıyonuz la
0
nickiyle oynayan yazar
(25.07.13)
Uyuyun siz uyuyu

332-24
0
cecilia
(25.07.13)
Uyudum vallahi.
0
adoramer3ku
(25.07.13)
(8)

wireless modemi her gece kapatıyorum iyi mi yapıyorum ?

fuskiyenin oglu
wireless den kaynaklanan zararlı ışıkları vb. radrasyon olayını biraz azaltamaya yarar mı bu ? gece yatmadan kapatıyorum modemi..
wireless den kaynaklanan zararlı ışıkları vb. radrasyon olayını biraz azaltamaya yarar mı bu ? gece yatmadan kapatıyorum modemi..
0
fuskiyenin oglu
(25.07.13)
afferin benim yavruma. tabiki iyi yapıyorsun. :)
0
hayatbirfilm_basroldesensin
(25.07.13)
tabi iyi radyasyonu yaymasını engellemek iyidir. hele ki her gece üşenmeden yapabiliyorsan süper.
0
hayatbirfilm_basroldesensin
(25.07.13)
iyi yapıyorsun tabi... modem çalıştıkça ısınıyor hem, dahilinde tasarruflu.. gerçi bunları dememe rağmen ben bile yapmıyorum ama bir akraba var, katien unutmaz.. bravo içeren ince hareketler bunlar. ;)
0
urnganic
(25.07.13)
wifi sinyalleri, kafanı sinyal dağıtan antene dayamadığın sürece zararı yoktur dalga boylarından dolayı. modem de çok elektrik tüketen bir alet değil...
0
uu1
(25.07.13)
ya aslında 2 yıldır yapıyorum bunu ama şimdi modemin arkasındaki açma kapama tuşu bozuldu onun için yapamıyorum. alışkanlığım arıza sonucunda elimden gitti ona yanıyorum
0
🌸fuskiyenin oglu
(25.07.13)
sen kapatsan bile sağdaki soldaki wirelesslar 7/24 açık. elektrik tasarrufu açısından iyi ama sağlık açısından bir yararı yok.
0
sutlu nescafe
(25.07.13)
gereksiz ya. modemin omrunu de kisaltiyor olabilir hatta. sabah internete girmeden bes saat acilmasini beklemek icin bile kapatma derim.
0
bohr atom modeli
(25.07.13)
kapatma abi şunu gece de biz faydalanıyoruz komşular olarak.

soruna gelince, kapatmak tabi ki fayda sağlar. sonuçta bir ışın eksik hayatında. her ne kadar etkisi kanıtlamamış olsa da psikolojik etkisi olur.
0
sttc
(25.07.13)
(5)

PVC su boruları ile çeşitli olaylar

sahteyazar
normalde bu boruları bağlantı elemanlarına takmak için ısıtıcı bir aletleri var orda ısıtıp öyle takıyorlar birbirlerine. acaba bu alet olmadan takılır mı birbirine parçalar onu merak ediyorum. hani böyle lego gibi tak çıkar olur mu acaba. bazı şeyler için iskelet olarak kullanmayı planlıyorum.
normalde bu boruları bağlantı elemanlarına takmak için ısıtıcı bir aletleri var orda ısıtıp öyle takıyorlar birbirlerine. acaba bu alet olmadan takılır mı birbirine parçalar onu merak ediyorum. hani böyle lego gibi tak çıkar olur mu acaba. bazı şeyler için iskelet olarak kullanmayı planlıyorum.
0
sahteyazar
(24.07.13)
sağlam durmaz.
0
sutlu nescafe
(24.07.13)
sızdırmaz olmaz
0
bizatihizururi
(24.07.13)
sızdırmaz olmasına ya da çok sağlam olmasına ihtiyacım yok aslında, benim için önemli olan çok uğraşmadan takıp çıkarabilir miyim.
0
🌸sahteyazar
(24.07.13)
hayır, birbirinin içine girmezler.

ısıtıcı hem dişi hem erkek tarafı ısıtıp birbirnini içine girerken sıkı sıkıyada yapışmalarını sağlar.

yani ısıtılmamış-eritilmemiş borunun atıyorum dış çapı 50 mm iken içine girdiği dişi boru 45 mm gibi. ikisi eriyince sıkı sıkıya sokuyorsun zorlayarak.
0
cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam
(24.07.13)
kolayca takılabileceğini zannetmiyorum. ısıtılsa bile çok kuvvet uyguluyor ustalar yapışsın diye.
0
sutlu nescafe
(24.07.13)
(1)

Ubuntu Edge

harmonikhakaret
Ubuntu Edge'i fena halde almak istemekteyim. Malum sebeplerden Türkiye'ye getirmek istemiyorum. Bir arkadaşım var isveçte yaşayan, onun adresini versem, ürün oraya gitse sonra arkadaş bana getirse olmaz mı? Ne dersiniz?merak edenler için:http://www.indiegogo.com/projects/ubuntu-edge/x/4041758
Ubuntu Edge'i fena halde almak istemekteyim. Malum sebeplerden Türkiye'ye getirmek istemiyorum. Bir arkadaşım var isveçte yaşayan, onun adresini versem, ürün oraya gitse sonra arkadaş bana getirse olmaz mı? Ne dersiniz?

merak edenler için:
www.indiegogo.com
0
harmonikhakaret
(24.07.13)
gelince yine kayıt altına aldırman lazım. zaten türkiyeye istesen gümrükte takılır. telefon giremiyor kargo yoluyla. mecburen arkadaşının adresini vericen almak istersenm.
0
sutlu nescafe
(24.07.13)
(4)

Adil kota kullanımı sistemi çok mu adil?

urnganic
soru başlıkta canlar.. bilen var, bilmeyen var. bu sistem başka ülkelerde de var mı? sınırsız deniyor ama sınır var yine de... ya da cidden olması gereken bir şey midir bu? yanıtlar bekleniyor,söz sizde...
soru başlıkta canlar.. bilen var, bilmeyen var. bu sistem başka ülkelerde de var mı? sınırsız deniyor ama sınır var yine de... ya da cidden olması gereken bir şey midir bu? yanıtlar bekleniyor,söz sizde...
0
urnganic
(23.07.13)
(bkz: #32463340)
0
fader
(23.07.13)
Var. Avrupa'da da var, Amerika'da da var. Hatta Amerika'da net neutrality denen daha iğrenç kavramlar konuşuluyor, aylık Skype bandwidth'in başka, youtube bw'in başka falan gibi.
0
roket adam
(23.07.13)
yabancı ülkelerde var. sebebini gerçekten bilmiyor ve merak ediyorum senin gibi.
0
sutlu nescafe
(24.07.13)
Internet servis sağlayıcılarının bunu uygulamasının en büyük sebebi, müşterilerin interneti çok rahat paylaşabilmesi ve tespitinin mümkün olmaması. Kullanım kotası, virüs bulaşır, komşun suç işlerse sana kalır gibi numaralarla yıllardır bununla mücadele ediyor hepsi.
0
creepy
(24.07.13)
(7)

askerlikte tek kulagin duymamsi sorunsali... :)

sagittarius is the best
Selam gencler! Agustos 15'e kadar askerlik subesine basvurmam gerekiyor kasim ya da araliktaki celbe katilmak icin. Fakat soyle bir durum var; sag kulagim 12 yasimdan beri nerdeyse hic duymuyor. Sizce bu durum askere alinmam icin sorun olur mu? Isin ilginc tarafi ben gitmek istiyorum. Hani bazilari
Selam gencler! Agustos 15'e kadar askerlik subesine basvurmam gerekiyor kasim ya da araliktaki celbe katilmak icin. Fakat soyle bir durum var; sag kulagim 12 yasimdan beri nerdeyse hic duymuyor. Sizce bu durum askere alinmam icin sorun olur mu? Isin ilginc tarafi ben gitmek istiyorum. Hani bazilari oh ne guzel falan diyor da benim planlarim arasinda maalesef bu yoktu. Bilenlar allah rizasi icin bi yol yordam ogretsin.
0
sagittarius is the best
(23.07.13)
askerliğe başvururken hastaneden sağlık raporu isterler. ama bu muayene öyle check up şeklinde olmaz, kan alınmaz, göz doktoru bakmaz vs. şöyle tipine bakarlar, 10 parmağın var mı, doktor sorar ilave edeceğin bir şey var mı diye(bazı yerlerde ful soyuyorlarmış). eğer rapor, kronik bişi, alerji vs varsa sen söylersin, raporunu sunarsın veya muayene olursun. kulak da bence arada kaynar. eğer söylemezsen öyle gidersin askere.

ama bu halinle muhtemelen engelli sınıfına girdiğin için muafsın askerlikten.

askerlik kısa dönem çıkarsa hoş. ama astsubay falan çıkabilir. kısa çıksa da zorlu bir yere düşme ihtimali var. yani buna karar vermeden önce bikaç yakın zamanda askerlik yapmış adamla konuş derim.
0
sttc
(23.07.13)
gidip napıcan? askerlikte seni çeken ne ?
0
raskolnikov2
(23.07.13)
valla gitmeden önce öyle detaylı bir analizden geçirmiyorlar gerçekten.

hatta benim zamanımda gözleri bayaa bi bozuk olan bi arkadaşa askere başladıktan 1,5 ay sonra çürük raporu çıkardılar.

sende de öyle olabilir bilemiyorum.
0
rectoa
(23.07.13)
muayene de doktora söylemezsin tamam ama gidince komutan sağında emir verir anlamazsın sopayı yersin, o zaman keşke gelmeseydim dersin.
0
r_u_h
(23.07.13)
lisans mezunlarının uzun dönem yapma ihtimalleri var mı?
0
🌸sagittarius is the best
(23.07.13)
uzun dönem değil asteğmen olarak 12 ay.
0
r_u_h
(23.07.13)
r_u_h güzel demiş.

kulağım duymuyor demezsen kimsenin haberi olmaz.
0
sutlu nescafe
(24.07.13)
(2)

hem bilgisayar, hem tablet(wifi) hem de telefonda kullanabileceğimiz...

bir ileti paylastim
... sohbet programı arıyorum. windows 8 bilgisayar, nexus 7(3gsiz) tablet, samsung galaxy s4 telefonum var.whatsapp gibi, wechat gibi, hangouts gibi bir program olmalı, hepsinde kullanabilmeliyim. var mı böyle bir şey? kullanıyorsanız hanginden memnunsunuz?
... sohbet programı arıyorum.
windows 8 bilgisayar, nexus 7(3gsiz) tablet, samsung galaxy s4 telefonum var.

whatsapp gibi, wechat gibi, hangouts gibi bir program olmalı, hepsinde kullanabilmeliyim.

var mı böyle bir şey? kullanıyorsanız hanginden memnunsunuz?
0
bir ileti paylastim
(23.07.13)
skype?
0
sutlu nescafe
(23.07.13)
Facebook messenger da var da boyle az internet kullanan bir şey olsun istiyorum.
0
🌸bir ileti paylastim
(23.07.13)
(4)

Word Puan

raskolnikov2
Word kartla bi elektronik cihaz alacağım. 100 lira word puan gelecek. Ben bu puanla özel diş polikliniğine ödeme yapabilir miyim?Kullanabilecek en mantıklı yer orası çünkü. Yoksa market alışverişi falan yapacağım.
Word kartla bi elektronik cihaz alacağım. 100 lira word puan gelecek. Ben bu puanla özel diş polikliniğine ödeme yapabilir miyim?

Kullanabilecek en mantıklı yer orası çünkü. Yoksa market alışverişi falan yapacağım.
0
raskolnikov2
(22.07.13)
kartınızı adios a çevirip bilet tatil vs için kullanabilirsiniz.
ah o 100 tl bende olacak:)
0
vadidekikaktus
(22.07.13)
vadidekikaktus+1
0
xcvbn
(22.07.13)
özel diş polikliniğinin world ile anlaşması varsa olabilir. arayıp önce sorun.
0
sutlu nescafe
(22.07.13)
microsoft word'e world duyanı duymuştum da ykb world'e word diyeni ilk kez duydum :)

puanları genelde doktor gibi yerlerden çok market filan oralarda kullanabiliyorsunuz. bence kliniği arayıp sorun önceden.
0
ben smyrna
(22.07.13)
(3)

İnternet reklamı görmek istemiyorum

fiber
Nasıl kaldıracağım?
Nasıl kaldıracağım?
0
fiber
(20.07.13)
(bkz: adblockplus)
0
sutlu nescafe
(20.07.13)
Bu alem o reklamlarla dönüyor, mümkün değil göreceğiz..
0
redeath
(20.07.13)
internet explorer varsa bisey yapamazssın kusura bakma

eğer firefox chrome opera var ise adblock plus eklentisini kurabilirsin.nerdeyse bütün reklamlardan kurtulursun.

Adblock'un yanına "flashblock" da kurup video siteleri whiteliste alırsan bundan sonra flash kaynak lı (ki browserlarda oluşan sorunların nerdeyse %90'ı flashdan) bütün sorunlarında ortadan kalkar.

Eğerki çook iyi güvenlik istiyorsan noscrip addonunuda kurabilirsin....
0
spankmyassandcallmecharlie
(20.07.13)
(4)

açık öğretime kayıt yaptırıp össye girsek puan kırılıyormu

Bysb
yeğenim bu sene mezun oldu puanı yerlerde sigortasını kesmısler, bız bu cocugu bu sene acıkogretıme kayıt ettırsek ve aynı sene ossye gırse puan kırılma gıbı bır durum soz konusu olurmu?tesekkurler
yeğenim bu sene mezun oldu puanı yerlerde sigortasını kesmısler, bız bu cocugu bu sene acıkogretıme kayıt ettırsek ve aynı sene ossye gırse puan kırılma gıbı bır durum soz konusu olurmu?

tesekkurler
0
Bysb
(19.07.13)
Olmaz.
0
malwethiel
(19.07.13)
kontenjanlı bölümlerden birini seçerse kırılır. yanlış hatırlamıyorsam geçen sene iktisat, işletme fakültelerini kontenjanlı yapmışlardı. ona dikkat edin.

edit: klavuza baktım. kontenjan varmış. kamu yönetimi için 10000 kişi demişler mesela.
0
sutlu nescafe
(19.07.13)
Kontenjansız bolum secın. Ben de aynı sekıl yaptım. Kontenjansız Sosyal Hızmetler dıye bı bolum sectım 2 yıllık. Kırılmadı
0
raskolnikov2
(20.07.13)
arkadaşlar, kayıt yaptırma tarıhı gectımı pekı, anadolu unınin sitesinde 012-2013 ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU, KAYIT VE KAYIT YENİLEME TARİHLERİ 10-28 eylul olarak gozukuyor ama bu 2012 eylul mu, kayıt zamanı gectımı

ayrıca ılk defa karsılastıgımızdan soruyorum kontenjanlı kontenjansız nerden bakıcaz
0
🌸Bysb
(20.07.13)
(2)

Laptop adaptörü

volkatina
sanırım adaptörden kaynaklı bir şarj sorunum var, orijinal adaptör dışında bir adaptör kullanırsam problem oluşur mu?
sanırım adaptörden kaynaklı bir şarj sorunum var, orijinal adaptör dışında bir adaptör kullanırsam problem oluşur mu?
0
volkatina
(19.07.13)
uygun voltaj ve amper değerlerinde olursa problem olmaz.
0
sutlu nescafe
(19.07.13)
yok biz eminönü'nden gidip aldık markası ne bilmiorum, sorun olmadı. orijinali dell'di. onu götür adam uygununu verir.
0
kaputt
(19.07.13)
(5)

bilgisayarıma format atamıyoruz.

hope ender
devamlı mavi ekran verip kapanıyor, ne yaptıysak olmadı.kurtarma cdsiyle bişey yapamıyoruz, cd rom arızalı cdyi okumuyor. usb ile formatlamayı denedik, o format sayfasına gelmedi bile. bi şekilde boot menüyü açabiliyoruz ancak. onda da neyi seçersek seçelim birkaç saniye içinde maviekran+kapanma..D:
devamlı mavi ekran verip kapanıyor, ne yaptıysak olmadı.

kurtarma cdsiyle bişey yapamıyoruz, cd rom arızalı cdyi okumuyor. usb ile formatlamayı denedik, o format sayfasına gelmedi bile. bi şekilde boot menüyü açabiliyoruz ancak. onda da neyi seçersek seçelim birkaç saniye içinde maviekran+kapanma..

D:'deki verilerimi de kurtararak bu laptopu hayata döndürmek istiyorum. kurtarma cd'si var, usb içinde win7'miz var.

bi el atın canlar.

sizi seven,
hope ender.
0
hope ender
(19.07.13)
laptopsa içinde fabrika ayarlarına döndürmek için içinde bir image vardır. laptop marka ve modeliyle birlikte fabrika ayarlarına nasıl döndürülceğini araştırıp denediniz mi?
0
wampex
(19.07.13)
sürekli mavi ekran veriyorsa ram problemi olabilir. ya da anakart.
hddyi başka bilgisayara takıp içindekileri kurtarmaya bak bence.
0
sutlu nescafe
(19.07.13)
Eğer ulaşabileceksen önce laptop harddiskini çıkar. Sonra bir ara parçayla (sata'yı usb'ye dönüştüren) diğer bir PC yada laptopa bağlayıp ve flash bellek gibi göstertip verileri kurtar. www.gold.com.tr www.akakce.com

Sonra çık üstüne vur beline vur beline kırbacı :)
0
jesterdvine
(19.07.13)
harddiski sökün başka bi makinaya takın (harici kutusu vs ile) sonra verileri kurtarın. ondan sonrası ise tamirci gözüküyor.
0
ravenudon
(19.07.13)
dizüstünde böyle bir seçenek var mı bilmiyorum ama, bios ayarlarına girip bilgisayarı cd-rom ile başlat'ı seçtikten sonra windows cd'sini takmak çözüm oluyordu.
geçen hafta pederin bilgisayarına yaptım. mavi ekran veriyor, güvenli kipte bile açılmıyor, windows cd'si ile de başlatılamıyordu tam olarak. cd-rom ile başlatınca arkası geldi. meğerse indows komple silinmiş; ancak gerekli dosyalar ikinci bir sürücüde olduu için dosya kaybı olmadı.
dosyaları kaybederseniz; başta "recover my files" olmak üzere bir çok dosya kurtarıcı program var, onları da kullanabilirsiniz.
0
albertini
(19.07.13)
(1)

Hangi mobil modem, sağlayıcı daha iyi???

urnganic
arkadaşlar dışarıda da internete erişebilmek için mobilmodem+net paketi alıcam... yalnız hem cuzi, hem kalite almak istiyorum.. voda, avea turkcell arasında (doğal olarak) kaldım. gerçi avea pek iyi değilmiş ama yine de belki iyidir.. şunları yaşayıp pişman olmak istemiyorum çünkü- sayfa dolana kada
arkadaşlar dışarıda da internete erişebilmek için mobilmodem+net paketi alıcam... yalnız hem cuzi, hem kalite almak istiyorum.. voda, avea turkcell arasında (doğal olarak) kaldım. gerçi avea pek iyi değilmiş ama yine de belki iyidir.. şunları yaşayıp pişman olmak istemiyorum çünkü

- sayfa dolana kadar çayın bitmesi
- eeh işte servis kofti bugün mesajları, benzeri şeyler

evet! tavsiyelerini neler?? teşekkürler.
0
urnganic
(18.07.13)
iki hafta kadar ttnet gezgin kullandım. avea altyapısı kullanmasına rağmen hiç sıkıntı çekmedim.
0
sutlu nescafe
(18.07.13)
(4)

Fritöz

jwbully
sayın inananlar. fritöz almayı düşünüyorum. fakat zararlı mı yararlı mı karar veremedim. siz inananlardan destek bekliyorum.
sayın inananlar. fritöz almayı düşünüyorum. fakat zararlı mı yararlı mı karar veremedim. siz inananlardan destek bekliyorum.
0
jwbully
(18.07.13)
patates kızartması sağlıklı.

fritöz değil.
0
efrasiyab87
(18.07.13)
tefalin actifry diye bi şeysi var, onun içinde yapılmış bi şey yemedim hiç ama gayet kuul gözüküyor.

onun haricinde daha ucuz bi şey alacaksan da kaliteli bi markanın al derim, temizlemesi kolay, yağ filtreleme özelliği falan olsun.

bi de kızartma yaparken kanola, soya veya bulabilirsen palm yağı kullan. kokusuz ve hafif olur.
0
Rawkon
(18.07.13)
alacaksan ufak al. büyükler için 2 litre yağı boşaltman lazım. onu her kullanımdan sonra boşaltmak, tekrar doldurmak zor gelecek. içinde bırakacaksın, yağın kalitesi düşecek, fritözün içine yapışacak vs. vs.

hiç almasan daha iyi.
0
sutlu nescafe
(18.07.13)
alma.

bugüne kadar heveslendikçe değişik zamanlarda 5 tane aldım, hiç birinde 5 kereden fazla kızartma yapmadan çöpe attım.
0
demirag orucusu
(18.07.13)
(11)

GSS (bu ne arkadaş kalp krizi geçiricem)

tchuck
arkadaşlar ben geçen hazirnada mezun olduğumdan beri düzenli ödüyordum gss primlerini.bu sene ise en son mayıs ayını ödedim.yani haziran ve temmuz aylarını ödemedim. şimdi ödemek için sayfaya bir girdim ne göreyim?1180tl gözüküyor borcum? bu nedir kalp kriiz geçiricem ben şimdi.bu mümkün değil, çünk
arkadaşlar ben geçen hazirnada mezun olduğumdan beri düzenli ödüyordum gss primlerini.

bu sene ise en son mayıs ayını ödedim.

yani haziran ve temmuz aylarını ödemedim. şimdi ödemek için sayfaya bir girdim ne göreyim?

1180tl gözüküyor borcum? bu nedir kalp kriiz geçiricem ben şimdi.
bu mümkün değil, çünkü ben daha haziran ayında dişçiye gidip rahat rahat bakıldım gss üzerinden. yani bir gss borcum falan yoktu.

gerçekten elim ayağım titriyor şuan böyle bir borç çıkarsa hayatım kayar benim
0
tchuck
(17.07.13)
ödemezsin olur biter..
0
ayn-i cemin bülbülü
(17.07.13)
@ayn bak sinirliyim, korkuyorum ve aptal aptal cevaplarınla adamı hasta etme tamam mı?
0
🌸tchuck
(17.07.13)
ödediğin dekontları sgk müdürlüğüne götürürsen düzeltirler diye düşünüyorum.
0
sutlu nescafe
(17.07.13)
hocam şimdi siteden dekontlara baktım da.

dekontlar şu şekilde gördüğüm kadarıyla "şu ay 40tl yatırdım, bu ay 70tl yatırdım, o ay 50tl yatırdım"

yani sadece yatırdıklarımı gösteriyor.
"50tl yatırdım, 5tl borcum kaldı"
"40tl yatırdım borcum bitti" gibi bir kalan bakiye göstermiyor.

böyle bir durumda "tamam onları yatırmışsın işte geriye 1180tl borcun kalmış" gibi bir söylemle karşılaşabilirim.

devlet dairelerinin öğle tatili 1de bitiyor dimi?
0
🌸tchuck
(17.07.13)
yok ben ciddi söyledim.
kim ödüyor ki gss prim borcunu, ödeyen duymadım valla.
0
ayn-i cemin bülbülü
(17.07.13)
ödeyen duydun duymadın ben bilmiyorum, benim her ay hastanede işim var ve prim ödemediğim sürece o hastaneler bana bakmıyor
0
🌸tchuck
(17.07.13)
anladım.
allah acil şifalar versin kardeşim.
0
ayn-i cemin bülbülü
(17.07.13)
1de açılması lazım. sen yine gidip sor. en doğru cevabı verecek olanlar onlar. belki yanlışlık vardır. iki tıkla hallederler.
0
sutlu nescafe
(17.07.13)
bende tüm borcumu kapatmıstım hazıran ayında.dun taksıdi ödiyim dedım. 549 tl borc cıktı yıne. hatta 40 dakkaya cıkıcam sgk ya gidicem.o çocukları yakaladıklarına gecırıyor.
0
tadutadu
(17.07.13)
hastanede tedavi olabilmek için en fazla 3 aya kadar prim borcu olabiliyor galiba. o yüzden haziran ayında gittiğinizde hala 3 olmadı gibi görünüyorsa tedavi olabilmişsinizdir.

en iyisi dekontlarla sgk ya başvurmak.

bu arada yeni bir af yasası gündemdeymiş. sgk borçlarının faizleri silinecekmiş. tam olarak ne değildir nasıldır bilmiyorum ama, eğer borç çıkarsa ve çok acil tedavi gerektiren bir durum yoksa belki affı beklemek iyi olabilir. en azından faizler silinir.
0
nicki martin
(17.07.13)
sgk'ya gittim.
öğrencilik dönemi borçlarım çıkmış meydana.

ben bunları geçen sene temmuz ayında kapattırmıştım öğrenci belgesi götürerek.
öğrenci belgesi görünmüyormuş, bir daha götürücem geçen sene temmuz ayına kadar öğrenci olduğuma dair bir belge.
0
🌸tchuck
(17.07.13)
(2)

beşiktaş inönü stadının yanındaki demir yapı

benaslinda
stadla küçükçiftlik parkın yanında olan siyah yuvarlak demir yapı nedir vallahi çok merak ediyorum.
stadla küçükçiftlik parkın yanında olan siyah yuvarlak demir yapı nedir vallahi çok merak ediyorum.
0
benaslinda
(17.07.13)
harita.yandex.com.tr şunu diyorsan, havagazı üretimiyle ilgiliydi diye hatırlıyorum. hava gazı yok niye duruyor dersen bilmem.
0
sutlu nescafe
(17.07.13)
dolmabahçe gazhanesi,
(git: eksisozluk.com)
(git: www.envanter.gov.tr)
0
celik comak
(17.07.13)
(9)

ingiliz aksanı

biglord
bu aksan bi tek beni mi rahatsız ediyor acaba? kulaklarımı tırmalıyor resmen.
bu aksan bi tek beni mi rahatsız ediyor acaba? kulaklarımı tırmalıyor resmen.
0
biglord
(17.07.13)
benim çok hoşuma gidiyor.
0
materyalist imam
(17.07.13)
how dare you!
0
sendelemeden
(17.07.13)
cogu insan icin sofistike ve karizma.. tek degilsiniz ama azinliksiniz
0
babamasoliimbananickaldirsin
(17.07.13)
kuzey ingiltere beni de rahatsiz ediyor biraz. yine de yavsak agiz amerikan'dan bin kat iyidir.
0
modlar bu benim feykim silebilirsiniz
(17.07.13)
ingilizceyi konuşan ingilizlerden neden rahatsız oluyorsun ki?

türkçe'yi doğru düzgün konuşan türklerden rahatsız olmak gibi bir şey.
0
baldur
(17.07.13)
tahrik bile oluyorum.
0
repentance
(17.07.13)
bayılırım.
0
sutlu nescafe
(17.07.13)
ingiliz aksanı candır. ama sevmiyosan da sevmiyosundur. hele iskoç aksanıysa ben de hoşlaşmam:)
0
vizdilva
(17.07.13)
ilk nefret ederdim şu an bayılıyorum. ve de ingiliz aksanı da tek 1 tane değil, bir sürü var. kimi çok asil kimi afedersiniz çok köylü.

avustralya aksanı ise bambaşka bişiy.
0
mukrime
(17.07.13)
(6)

ABD'de dizimag

beyimsiz
arkadaşlar herkese merhaba. ABD ye geldim dün itibariyle ve bilgisayarımdan dizimag'i izleyemiyorum. hatta ekşi'de de küçük problemlerim var. facebook, youtube gibi siteler sorunsuz. ama dizimag facebook hesabımla da bağlantı kuramıyor. diziler de açılmıyor. url uygun değil gibi bi hata veriyor. ben
arkadaşlar herkese merhaba. ABD ye geldim dün itibariyle ve bilgisayarımdan dizimag'i izleyemiyorum. hatta ekşi'de de küçük problemlerim var. facebook, youtube gibi siteler sorunsuz. ama dizimag facebook hesabımla da bağlantı kuramıyor. diziler de açılmıyor. url uygun değil gibi bi hata veriyor. ben bunu nasıl yaparım, yapamaz mıyım? nedir oluru yani, bilen var mıdır?

yardım ederseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler.
0
beyimsiz
(16.07.13)
abd için engelli sanırım. vpn ya da proxy kullanarak aşabilirsin. ücretsiz vpn'de bulabilirsin araştırırsan.
0
christopher nolan
(16.07.13)
türk proxy ya da türk vpn lazım.
0
sutlu nescafe
(16.07.13)
Bazi videolari acmiyor. Bence abdde dizi izleme gez dolas. Ben oyle yapiyordum.
0
gec
(16.07.13)
firefox kullanıyorsan geoedge isimli bir eklenti var. O eklentiyi kullanarak IP'ni Türk IP'lerinden seçerek girmeyi deneyebilirsin.

Amerikan dizilerini korsan olarak yayınlıyor dizimag. Amerikalılar girip sitedeki korsan videoları görüp yasal işlem başlatmasın diye yurtdışına kapatmış olabilirler.
0
sinematematikci
(16.07.13)
hulu.com diye bi site var. aradığın diziyi orda bulabilirsin belki?
0
aysiku
(16.07.13)
diger sayfalari dene. diziport ya da yabancidiziizle aciyor. dizimag acmiyor ama.
0
65 derece
(16.07.13)
(1)

görünmeyen dosya

sutlu nescafe
win7 ve xpli iki bilgisayar var. win7 üzerinde bir klasör oluşturup paylaştırdım. xpde görünüyor fakat, dosya kopyalayamıyorum o klasöre. önceden böyle bir problem yoktu.ağdaki klasöre dosya taşımaya çalıştığımda taşır gibi yapıyor ama taşımayıp xpli bilgisayarda yer kaplama devam ediyor. ve yer kap
win7 ve xpli iki bilgisayar var. win7 üzerinde bir klasör oluşturup paylaştırdım. xpde görünüyor fakat, dosya kopyalayamıyorum o klasöre. önceden böyle bir problem yoktu.
ağdaki klasöre dosya taşımaya çalıştığımda taşır gibi yapıyor ama taşımayıp xpli bilgisayarda yer kaplama devam ediyor. ve yer kaplayan dosya gözükmüyor. treesize ile görüyorum ama kopyalasam dahi sanki ağ klasörünü kopyalıyormuş gibi oluyor. kopyalanan yerde de gözükmüyor.

karışık ve uzun. anlayanlardan yardım bekliyorum.
0
sutlu nescafe
(16.07.13)
evet işaretli. harici disk üzerinde her işi yapabiliyorum. ama normal klasör paylaşamıyorum.
0
🌸sutlu nescafe
(16.07.13)
(6)

dizüstü bilgisayar önerisi

memories
arkadaşlar beni uzun yıllar götürecek, istediğim oyunu sorunsuz oynayabileceğim bir sistem istiyorum. Bütçe 1500 tl ( + 100-150 ). Bu işlerden anlayan varsa yardımlarını esirgemesin.not : internette bildiğiniz indirimde olan kampanyalı ürünler varsa da haberim ola.edit : bu fiyatlara alınabilecek en
arkadaşlar beni uzun yıllar götürecek, istediğim oyunu sorunsuz oynayabileceğim bir sistem istiyorum. Bütçe 1500 tl ( + 100-150 ). Bu işlerden anlayan varsa yardımlarını esirgemesin.

not : internette bildiğiniz indirimde olan kampanyalı ürünler varsa da haberim ola.

edit : bu fiyatlara alınabilecek en iyi sistem diye sorayım o zaman ?

edit 2: tamam anasını satayım bütçeyi 2000 tlye çıkarttım.
0
memories
(15.07.13)
çok zor. hem de uzun yıllar götürsün diyorsun.
0
sutlu nescafe
(15.07.13)
forum.donanimhaber.com

burayı takip et, fırsatları yayınlıyorlar. oradan güzel bir bilgisayar bulursun.
0
fakyoras
(15.07.13)
dediğin fiyata en yakın şunlar var.


www.vatanbilgisayar.com

www.vatanbilgisayar.com


ama ben bütçeyi 2ye tamamlayıp şunlardan birini almanı öneririm kesinlikle:

www.vatanbilgisayar.com

özet: işte şunu al
www.vatanbilgisayar.com
0
mustafa34
(15.07.13)
Az önce bunun siparişini verdik, kısmetse yarına gelir. Size de tavsiye ederim:

www.gold.com.tr
0
cok sey hakkinda az sey bilen adam
(15.07.13)
www.vatanbilgisayar.com

bu nasıl arkadaşlar ?
0
🌸memories
(15.07.13)
www.vatanbilgisayar.com

efenim g740m ekran kartı var her oyunu açar. masaüstü performansı bir başkadır tabi ama ekran kartı açısından açamayacağı oyun yok bildiğim. 2.6 ghz gayet hızlı. 8 gb de ram var e daha ne olsun.

ancak uzun ömürlülük konusunda aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. kaliteli olsun uzun ömürlü olsun diyosan www.vatanbilgisayar.com buna bakabilirsin ancak bu da performans açısından biraz düşüktür. ekran kartı yine aynı.
0
youshookmeallnightlong
(15.07.13)
(5)

zeytin çekirdekleri

durbikonusucaz
her gün onlarca zeytin yiyiyorum bu çekirdekler hiç bir işe yaramıyor mu yahu
her gün onlarca zeytin yiyiyorum bu çekirdekler hiç bir işe yaramıyor mu yahu
0
durbikonusucaz
(15.07.13)
zeytini yedikten sonra çekirdeğini yutarsan iyi geliyomuş midene.vücut sindirebiliyomuş.birisi söylemişti tvde.
0
rock n roll
(15.07.13)
Yakacak olarak da kullanılıyor.
0
bazilika
(15.07.13)
yarıyor, kolye tespih vs bir şeyler yapılıyor. Kurutup temizleyip yapabilirsiniz.
0
whoosie
(15.07.13)
@freekara

agac cikmaz cunku bizim yedigimiz zeytinler taze degil islenmis ve tuzlu suda bekletilmis. o yuzden cekirdeklerinin canli oldugunu sanmiyorum
0
exlibris
(15.07.13)
freekara şaka olsun diye söyledi belki, ama ağaç çıkmaz.
0
sutlu nescafe
(15.07.13)
(7)

Hem Monk hem Galip Derviş izleyen?

chavez s venezuela
Hic Monk izlemedim ama Galip Derviş'in delisi oldum arkadas. Farkindayim, engin gunaydin farki var da, dizi cok hosuma gitti. Yanliz bitti mi tatile mi girdi bilen var mi? Pek tutulmadi saniyorum? Monk da bu derece guzel ve komik ve eglenceli mi? Oyleyse onu da izleyeyim diyorum. Tesekkurler simdide
Hic Monk izlemedim ama Galip Derviş'in delisi oldum arkadas. Farkindayim, engin gunaydin farki var da, dizi cok hosuma gitti. Yanliz bitti mi tatile mi girdi bilen var mi? Pek tutulmadi saniyorum? Monk da bu derece guzel ve komik ve eglenceli mi? Oyleyse onu da izleyeyim diyorum. Tesekkurler simdiden.
0
chavez s venezuela
(15.07.13)
Galip Derviş, Monk'un kalitesinden birkaç gömlek düşüktür. Bunu kötüleme amaçlı değil, her uyarlama kaynağı kadar kaliteli olmaz diye söylüyorum. Zaten bu yargıyı kıran tek yapım da The Office'dir, zira bu dizi özgün The Office'den (İngiltere) kat be kat daha iyidir.
0
cok sey hakkinda az sey bilen adam
(15.07.13)
Galip Derviş'in ilk iki bölümünü izledim. Bence Monk daha güzel. İzle.
0
bonzo
(15.07.13)
galip dervis izliyorum her hafta ve bayiliyorum. monk izledim ama hic sevmedim. tv8 diye bi kanal vardi ben abddeyken ordan izliyordum kanalin goruntu kalitesi cok kotuydu belki ondan belki de cidden beni pek sarmadigindan hicbi bolumunu sonuna kadar izleyemedim. ama galip dervisi elli kere izlerim herhalde. dizi tatile girdi eylulde geri gelir. ayrica cok tuttu. herkes izliyor hem de gecenin bi yarisinda yayinlanmasina ragmen. onun onunde de intikam isimli angut mu angut bi dizi yayinlaniyor bi de. peh.
0
gec
(15.07.13)
senaryolar bile birebir oldugu için monk tabii daha düzgün
bir çok olay amerikaya göre çünkü

sabah radyo djlerinin acaip sesler çıkartması, senatörlük seçimleri gibi şeyleri
burada belediye başkanı, vali falan diye çeviriyorlar, havada kalıyor tabii hafif.
0
cruseo
(15.07.13)
galip dervişin kendine göre bir havası var. engin günaydın olmasa olmazdı. orjinali daha iyi olsa da dervişe kötü demek haksızlık olur. galiba daha çekilmeyecekmiş. engin günaydın, dizilerde oynamam daha demiş. gazetede yazmıştı. devam etse keşke...
0
sutlu nescafe
(15.07.13)
İkisini de ayrı ayrı değerlendirmek gerekiyor bence. Ben ilk önce Galip Derviş'i izleyenlerdenim, dolayısıyla Galip Derviş daha çok hoşuma gidiyor ama tabii bunda Engin Günaydın ve Algı Eke'yi sevmemin de etkisi var. Daha sonra merak edip Monk'u izledim, o da bana güzel geldi. Tabii Galip Derviş senaryosu uyarlama olduğu için, çok fazla mantık veya çevirme hatası da oluyor. Bölüm başına en az iki mantık hatası düşüyor neredeyse. Bir de tabii bizim insanlarda önyargı var ve uyarlamanın ne demek olduğunu hala daha anlayamayıp "Çakma yaa" filan diyen çok.
Dizi bitmedi, yeni sezonda devam edecek. Aslında yazın devam edeceği söylenmişti başta, ama sonra kanal vazgeçti diye biliyorum. Engin Günaydın "Galip Derviş'ten sonra bir daha dizide oynamam" demişti, o da dizilerin süreleriyle alakalı diye biliyorum. Bu arada Galip Derviş'in süresi de ortalama 55 dakika, sadece ilk bölüm 90 dakikaydı. Bu da bir avantaj bence. Reytingleri de kötü gitmiyor, hatta sezon finali reytinglerde birinciydi diye biliyorum. Ama yeni sezonda nasıl olur bilmiyorum, Perşembe günü diziler açısından çekişmeli bir gün ve Derviş'in saati de biraz sakat. Yani benim şu an en sevdiğim yerli dizi ama ben okul zamanı yayınlandığında Cuma günleri öğleden sonra izleyebiliyordum. Ama reytinglerde sekizinciliğin altına pek düşmüyordu sanki.
0
tziras dream
(17.07.13)
monk bence daha güzel.
ama monk'un yardımcısı çok çirkin amk, algı eke sayesinde galip derviş'in de üstün yanları oluşuveriyor :)
0
kamera motor
(17.07.13)
(1)

torrentten office indrdim

lady montana
indirmeye çalıştım yani.indirdiğim şu:Microsoft Office Profesional Plus 2010 Corporate Final (full activated)açılmıyor diske yaz diyor.yanlış mı indirmişim napayım ben?
indirmeye çalıştım yani.indirdiğim şu:
Microsoft Office Profesional Plus 2010 Corporate Final (full activated)

açılmıyor diske yaz diyor.
yanlış mı indirmişim napayım ben?
0
lady montana
(13.07.13)
magic isoyu tavsiye ederim açmak için.
0
sutlu nescafe
(13.07.13)
(16)

bu tavuğu yiyelim mi?

kibritsuyu
%100 eminim ki yeme, çöpe at diyeceksiniz ama yine de soracağım.mart ayının sonlarına doğru marketten taze taze alınmış, 26 mart 2013 olan son kullanma tarihi henüz dolmadan -18 derecelik derin dondurucuya atılmış ve o gün bugündür orada duran tavuğu eritip yersek zehirlenir miyiz? -18 derecede 4 ay
%100 eminim ki yeme, çöpe at diyeceksiniz ama yine de soracağım.

mart ayının sonlarına doğru marketten taze taze alınmış, 26 mart 2013 olan son kullanma tarihi henüz dolmadan -18 derecelik derin dondurucuya atılmış ve o gün bugündür orada duran tavuğu eritip yersek zehirlenir miyiz? -18 derecede 4 ayda bozulur mu?
0
kibritsuyu
(11.07.13)
yahu yeni tavuk alın 3.5 tl verip.
0
efrasiyab87
(11.07.13)
sağlığınızı riske atmaya hiç gerek yok. yemeyin.
0
nick konusunda kararsizim
(11.07.13)
canımız tavuk istediği için veya parasızlıktan aç kaldığımız için yemek istemiyoruz. şu ramazan günü eğer yenilebilecekse, saçma bir şüphe yüzünden koca tavuğu çöpe atmaya kıyamıyorum o kadar.

kriteri nedir bunun yani? sağlığımızı tehlikeye atmayalım elbet. ama sağlığımızı tehlikeye atmak veya atmamak arasındaki sınır ne? "tavuk x aydan sonra derin dondurucuda olsa da bozulur" denklemindeki x kaç? ona göre sağlığımızı düşünelim. "1 ay" deseydim yine at diyecek miydiniz? "2 hafta" deseydim? nedir buradaki çizgi? yani aradığım şey tavsiye değil, bilgi. sonuçta et ürünleri derin dondurucuda son kullanma tarihinden daha sonraki tarihlere kadar da saklanabiliyor. o son kullanma tarihi +4 derecedeki buzdolabı için geçerli.
0
🌸kibritsuyu
(11.07.13)
6 aya kadar ömrü var diye biliyorum, ama bu kırmızı et için mi yoksa beyaz et için mi söylenmişti hatırlamıyorum. belki farketmiyordur. bir de buzunu nasıl çözdüğünüz de çok önemli. dışarıda bırakmayın sakın, buzdolabında çözülsün buzu.
0
dreamscape
(11.07.13)
bence yenir. kaç aydır derin dondurucudaymış. bozulmamıştır.

kırmızı beyaz et belki aynı şey değil ama geçen kurban bayramından beri dolapta bekleyen eti yedik. çok da lezzetliydi.
0
sutlu nescafe
(11.07.13)
tavuk eti ile şaka olmuyor.
0
oshamahue
(11.07.13)
tavuklar zaten sanayi ürünü. hormondan geçilmiyor. doğru şartlarda saklanmış ya da son kullanım tarihi geçmemiş olsa bile zararlı. derin dondurucuda son kullanım tarihi sıkıntı olmuyormuş 6 ile 12 ay arası saklanıyormuş ama ben olsam çoktan atmıştım.
0
nick konusunda kararsizim
(11.07.13)
çözülsün, koklayın. Onun dışında yapılacak çok şey yok. Eğer alır almaz dondurdunuzsa herhangi bir sıkıntı olmaz.
0
whoosie
(11.07.13)
hocam hiç merak etmeyin bir şey olmaz.
şoklamışsınız zaten tavuğu -18 derecede. 1 yıl bile beklese bir şey olmaz. babam tavukçu, oradan biliyorum. şoklanmış tavuğa bir şey olmaz.

edit: hormonlu tavuklar diyen gerizekalılara da pek kulak asmayın. çözüldükten sonra bir koklayın ama. sağında solunda yeşillik var mı kontrol edin.
bunu neden söyledim_? çünkü buzluğa konmadan önce ne kadar bekledi, ne kadar durdu normal dolapta bilmiyorum. o yüzden koklayın diyorum.
ayrıca koksa bile ağır bir koku değilse bir şey olmaz. çekinmeyin. biraz sos yapın üstüne, kokudan da eser kalmaz.
0
mahsunkul
(11.07.13)
bence derin dondurucuda bişiy olmaz.
çözülsün kokla sonra ye/at
0
basond
(11.07.13)
uğur derin dondurucu, bütün tavuk -18 derecede 10 ay saklanır diyor. ben mehmet ali erbilin yalancısıyım.
0
nicki martin
(11.07.13)
derin dondurucuda durmuş, yenir. tavuğu dondurucudan çıkarıp yiyemeyeceksek ne anlamı var? sadece buzparmak saklamak için mi o dolaplar? ye güzelim.
0
trachemys scripta elegans
(11.07.13)
yahu ne saçma şüphesi son kullanma tarihi 4 ay geçmiş! 4 gün değil. Zehirlenmek isterseniz yiyin tabi.
0
yetkili birine benzeyen abi
(11.07.13)
hiçbir şey olmaz. yiyin afiyetle. benim şubat ayından bütün tavuğum var buzlukta. bugün ben de çıkarıp yiyeceğim.

edit: tavuğun senin dediğin ısıda bile 1 yıl ömrü vardır. 1.5 sene beyaz et üreticisi firmada çalıştım az çok biliyoruz.
0
pomaklar
(11.07.13)
arkadaşlar bir soruya bilmiyorsanız cevap vermek, yorum yapmak zorunda değilsiniz. hayatında et dondurmamış, etlerin derin dondurucuda son kullanma tarihinden sonralara kadar saklanabildiğini, son kullanma tarihinin raf ömrü, yani market rafındaki veya normal buzdolabında her an tüketilmeye hazır olarak saklanması durumunda geçerli olduğunu bilmeyen, hayatında duymamış, uygulamamış, en ufak fikri olmayan kişiler gelip cevap yazmak zorunda değil. yorum değil bilgi istediğimi belirtmiştim.

aylar önce de derin dondurucuda sakladığımız anne sütlerini bebeğin içmemesi ile ilgili bir soru sormuştum, yine gelip çocuğu olmayan, anne-baba olmayan, konu hakkında en ufak fikri olmayan, anne sütünün dondurularak saklanabilen bir şey olduğundan, hatta sırf bunun için özel olarak üretilmiş steril poşetler bile olduğundan haberi olmayan adamlar gelip "anne sütü dondurulur mu bebeği zehirleyeceksiniz hede hödö" diye yorumlar yapmıştı.

bilginiz yoksa cevap vermeyin arkadaşlar. faydadan çok zarar veriyorsunuz. bu soruda da beklediğim şey illa "yenir bir şey olmaz" demeniz değil elbette. "tavuk donmuş da olsa -18 derecede 1 ayda bozulur, yeme" veya "12 ay dayanır ye gitsin" gibi bir cevap. bilgi.
0
🌸kibritsuyu
(11.07.13)
son kullanma tarihi geçmeden dondurucuya koyduysanız bozulmamamıştır ama siz çözülünce kokusuna da bir bakın içiniz daha rahat olur
0
sirena
(11.07.13)
(2)

Devlet hastanesinde MR

ondkz
İyi geceler;Diz ağrısı çekiyorum bir senedir. Özel hastaneye gittim birkaç kez ama bir türlü teşhis koyamadılar. Bu hafta devlet hastanesine gideceğim ama MR olayına takıldım. Mr ücreti verirmiyim ?
İyi geceler;

Diz ağrısı çekiyorum bir senedir. Özel hastaneye gittim birkaç kez ama bir türlü teşhis koyamadılar. Bu hafta devlet hastanesine gideceğim ama MR olayına takıldım. Mr ücreti verirmiyim ?
0
ondkz
(10.07.13)
sosyal güvencen varsa para vermezsin..
0
bilmemkacincinick
(10.07.13)
bedava.
0
sutlu nescafe
(10.07.13)
(2)

Bu tahliller için bu fiyat çok değil mi?

violetsky
Tansiyonumdaki dengesizlik için özel bir hastaneye gittim ve doktor ekteki tahlilleri ve ultrasonu (elyazısını okuyamıyorum ama öyle söyledi) verdi. Babam bağkur emeklisi, onun sigortasından faydalanıyorum. Buna rağmen toplam 190 TL tuttu. Çok fazla değil mi?
Tansiyonumdaki dengesizlik için özel bir hastaneye gittim ve doktor ekteki tahlilleri ve ultrasonu (elyazısını okuyamıyorum ama öyle söyledi) verdi. Babam bağkur emeklisi, onun sigortasından faydalanıyorum. Buna rağmen toplam 190 TL tuttu. Çok fazla değil mi?
0
violetsky
(10.07.13)
usg ve doppler var. normal.
0
sutlu nescafe
(10.07.13)
normal bence.

sonuçta özel hastane.
0
ruh i tibbiye
(10.07.13)
(3)

cd okuyucu olmadan format, wifi falan.

gone with the sin
elimde bir win7 cd mevcut, ancak format atılacak pc de cdrom yok. ben bu pc ye en kolay yoldan usb ile nasıl format atıp windows 7 yükleyebilirim. araştırınca birsürü komutlar bilmem neler. cd takınca çat diye atıyoduk. ben sağlam bir windows 7 iso bulsam bunu harddiske atsam ordan yürür müyüm?bi de
elimde bir win7 cd mevcut, ancak format atılacak pc de cdrom yok. ben bu pc ye en kolay yoldan usb ile nasıl format atıp windows 7 yükleyebilirim.

araştırınca birsürü komutlar bilmem neler. cd takınca çat diye atıyoduk. ben sağlam bir windows 7 iso bulsam bunu harddiske atsam ordan yürür müyüm?

bi de format atma sebebim bilgisayar kablosuz ağı görüyor ama kimlik doğrulanıyor deyip kalıyor bağlanamıyor. başka kablosuzlara sorunsuz bağlanıyor. modemin şifreleme türünü wep yaptım falan olmadı. belki format harici kolayca bi yöntemi vardır.
0
gone with the sin
(10.07.13)
windows7 isosunu indirip magic iso, daemon ne kullanıyorsan onunla mount edip kuruyorsun. defalarca yükledim hiç sorun çıkmadı.
0
sutlu nescafe
(10.07.13)
Windows 7 USB DVD Download Tool

diye bir dalga var bununla win7 iso'sunu usbye yazdırabiliyorsun. gerisi cd ile format atmayla aynı. sadece açılışta bios ayarlarından birinci boot device'ı usb seçmen lazım.
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(10.07.13)
www.chip.com.tr

Linkteki adımları doğru uyguladıktan sonra sorunsuz bir şekilde format atmış olursun, denenmiş bir yöntemdir..
0
EkimBebesi
(10.07.13)
(5)

kan şekeri düşmesi

amusan
MerhabaÖncelikle şeker hastası değilim.Herhangi bir testte şekerle ilgili bir sonuç çıkmıyor ama anne tarafından miras olarak muhtemelen ileride diyabet hastası olucam.Gizli şeker tarzı birşey şuanki durumum.Az biraz aç kalınca kan şekerim düşüyor elim ayağım titriyor iptal oluyorum.Oruç tutmak da i
Merhaba
Öncelikle şeker hastası değilim.Herhangi bir testte şekerle ilgili bir sonuç çıkmıyor ama anne tarafından miras olarak muhtemelen ileride diyabet hastası olucam.Gizli şeker tarzı birşey şuanki durumum.
Az biraz aç kalınca kan şekerim düşüyor elim ayağım titriyor iptal oluyorum.Oruç tutmak da istiyorum mesela.O açlığa normalde dayanırım ama kan şekeri düşünce iptal oluyorum.İşyerindeyim bütün gün öyle bir şansım yok evde olsam tamam.
tedavi ile ilgili biraz araştırma yapınca insülin vs. yazıyor.Ee şuanda şeker hastası değilim ben ne insülini?Nasıl halledicem bunu?
0
amusan
(10.07.13)
doktor halledecek. gerekirse insülin verir olmadı başka ilaç verir. kan şekerin titretecek kadar düşüyorsa şeker hastası değilim diyemezsin. oruç da tutamıyorsan yapacak bir şey yok. keyfine göre tutmamazlık etmiyorsun sonuçta.
0
sutlu nescafe
(10.07.13)
gizli şeker varsa yani hipoglisemi, insülinle işin olmaz. sen önce en iyisi soktora gidip neyin olduğunu ölçtür.
ben de kahvaltı etmeden evden çıkamam, veya azıcık yesem 2 dakka yürüsem hemenbayılacak gibi olurum sokakta bi kaldırıma otururum. Ama doktora gittim şeker hastalığım falan yokmuş, sadece dikkat etmem gerekiyormuş.
İnternette araştırılamayacak kadar hassas ve kapsamlı konu bu şeker.
Oruç konusuna gelince, zorlanıyorsan tutma, insanın kendine o derece eziyet etmesi günah. başka bi hayır işlersin onun yerine. aç doyur, çocuk okut vb..
Ama dediğim gibi doktora git, neyin olduğunu öğren önce, internetle kafanı karıitırma.
0
innerbliss
(10.07.13)
mesela ben de şeker hastası değilim ama 1 sene boyunca şeker hastalarının da kullandığı bir ilacı kullandım. gizli şeker mi var diye yükleme testi yapılmıştı bana. gizli şeker çıkmadı ama değerlerin artma oranında falan bi abukluk çıktı. saat başı mı ne kan alınıyor ya yükselme oranına bakmak için.
o durum düzene girsin diye ilaca başlattı doktor, belki de ömür boyu kullanacaktım ama sonra tekrar bakıldı, düzelmiş. şimdi senede bir yaptırıyorum kontrol amaçlı o yükleme testini.
neyse demek istediğim, insülin yükleme testi yaptırın, doktora gidin. yönlendirecektir. izmirdeyseniz doktor ismi de verebilirim, mesajla ulaşın.
0
neyleyim
(10.07.13)
benim de gizli şekerim var. insulin değil ancak kan şekerini dengeleyen ilaçlar var. onlardan alabiliyorsunuz.

oruç tutmayın. hastasınız. bunun sevabı olmaz. sonra ilerde şeker hastası olursunuz. şeker hastası olunca kırk çeşit rahatsızlık çıkabiliyor. pişman olursunuz.

yemek yeme saatlerinize dikkat edeceksiniz, spor yapmanın çok faydası var ayrıca. fazla kilonuz varsa kilo verince kan şekeri de dengelenebiliyor.

ayrıca yazılmış yüklemeli glikoz intolerans testi yaptırmanız gerekli.
0
mea maxima culpa
(10.07.13)
şeker direnci ya da gizli şeker grubu demek tip 2 diyabetlisiniz demek. Bunun için kesin teşhiş konulmalı tabi. Şartlarınız tip 2 ise ki şeker hastası değilim diyemezsiniz ve doktorunuz şeker direncinizi dengeleyecek ilaç verecektir. Bunların da kanda ki değerlerine göre insülin ya da hap gibi seçenekleri var. Geçmiş olsun ve unutmayın her hipoglisemi krizi bedeninizden birşeyler götürüyor bir an önce tedavinize bakın. İyi bir doktor ve düzenli kontrol şart.
0
nisansayısı
(10.07.13)
(5)

google chrome

duydukduymadıkdemeyin
arkadaşlar sadece explorer olan bilgisayarıma google chrome kurmak istiyorum. teknoloji cahili olduğumdan bana ayrıntılarıyla hangi yolu izleyeceğimi anlatırsanız çok memnun olurum. bunun yanında başka işe yarar program tavsiyeniz varsa çekinmeden buluna bilirsiniz. şimdiden teşekkür ederim
arkadaşlar
sadece explorer olan bilgisayarıma google chrome kurmak istiyorum. teknoloji cahili olduğumdan bana ayrıntılarıyla hangi yolu izleyeceğimi anlatırsanız çok memnun olurum. bunun yanında başka işe yarar program tavsiyeniz varsa çekinmeden buluna bilirsiniz. şimdiden teşekkür ederim
0
duydukduymadıkdemeyin
(10.07.13)
google2A CHROME YAZIYOSUN
İLK SONUCA TIKLA
CHROME İNDİRİ BUL
İNDİR
ÇİFT TIKLA
YÖNERGELERİ TAKİP ET.

caps lock açılmış. silip yazmaya üşendim.
0
sutlu nescafe
(10.07.13)
bunun dışında pratik birkaç program önerirseniz sevinirim.
0
🌸duydukduymadıkdemeyin
(10.07.13)
f.lux
winrar
dropbox
0
fakyoras
(10.07.13)
Hacı gir www.ninite.com'a oradaki çoğu program bilgisayar için temel düzeyde olmazsa olmaz programlardır. İndir.
0
ganik
(10.07.13)
kastım her bilgisayarın olmazsa olmazı:)
0
🌸duydukduymadıkdemeyin
(10.07.13)
(3)

Amazon, E-Bay den alış veriş yapanlar bi bakar mısınız?

amonaki
Bunları alsam türkiyeye gelir mi? Gümrüğe takılır mı?http://www.amazon.com/Genuine-Fotodiox-Detailed-Instructions-Exposure/dp/B005ODJ6DK/ref=pd_sim_p_16http://www.ebay.com/itm/Lomo-Robot-Style-35mm-3-lens-Action-Toy-Film-Camera-B-P-/261239810043?pt=US_Vintage_Cameras&hash=item3cd31b27fb
Bunları alsam türkiyeye gelir mi? Gümrüğe takılır mı?

www.amazon.com


www.ebay.com
0
amonaki
(08.07.13)
amazon türkiyeye kitap gönderiyor sadece.
ebaydeki gelebilir. hem ucuz hem de satıcı tüm ülkelere gönderiyormuş.
0
sutlu nescafe
(08.07.13)
amazon sadece kitap göndermiyor, ben geçenlerde cüzdan satın aldım amazon dan, ikisini de alabilirsiniz, zaten göndermeyecekse ödeme yapmadan önce bunu belirtiyor.
0
nurigagarin
(08.07.13)
amazon sadece kitap yolluyor diye bişi yok. alacağınız ürünü ekleyin sepete checkout a kadar ilerleyin adresi falan girip. o zaman yollayıp yollamadığını anlarsanız zaten. yoksa bir sürü şey yolluyorlar buraya.
0
kendi ekseni etrafinda donen insan
(09.07.13)
(6)

KS Puzzle marka puzzle yapan?

livaneli kadir
var mı?parçaları-kalitesi nasıldır?şunu yapmak istiyorum da markaya güvenemedim. http://www.puzzlesepeti.com.tr/BUYUK-TAARUZ,PR-2084.html
var mı?
parçaları-kalitesi nasıldır?

şunu yapmak istiyorum da markaya güvenemedim. www.puzzlesepeti.com.tr
0
livaneli kadir
(08.07.13)
aldım ama hiç memnun kalmadım. bitiremedim. parçaların şekilleri çok benziyor. ayrıca eksik de çıkabiliyor. almışken iyisinden al. ravensburger mi öyle bişey.
0
sutlu nescafe
(08.07.13)
ben yaptım, idare eder. evde epeydir durmuş bir puzzle dı, sonra eksik 3 parça çıktı, ben kaybetmiş olabilirim, biraz uzun sürdü ama gönderdiler, yalnız makasları her ay değiştiği için eksik parçalar yerine komple puzzle'ın yapılmış halini gönderdiler. kalitesi ortalama bence.
0
tiny penny
(08.07.13)
@sutlu nescafe normalde art ya da educa yapıyorum ama bu puzzle maalesef sadece bu markanın var.
0
🌸livaneli kadir
(08.07.13)
@sutlu nescafe @tiny penny

resim kalitesi nedir? Renkler, kalınlık vs..?
0
🌸livaneli kadir
(08.07.13)
rengi kalınlığı iyi. o yönden bi sıkıntı yok bence.
0
sutlu nescafe
(08.07.13)
dediğim gibi ortalama bence, ravens ya da educa kadar iyi değil ama daha kötülerini de gördüm.
0
tiny penny
(08.07.13)
(4)

gastroenteroloji randevu

abuzittin
gastroenteroloji bölümünden randevu almak istiyorum fakat istanbul avrupa yakası hastanelerinin randevu bölümünde gastroenteroloji bölümü gözükmüyor,hangi bölümden randevu almalıyım.
gastroenteroloji bölümünden randevu almak istiyorum fakat istanbul avrupa yakası hastanelerinin randevu bölümünde gastroenteroloji bölümü gözükmüyor,hangi bölümden randevu almalıyım.
0
abuzittin
(07.07.13)
dahiliye.
özel branş olduğu için vermiyordur. ya da gidip hastaneden alacaksın gastro için.
0
sutlu nescafe
(07.07.13)
cerrahpaşadan al mutlaka. İstanbuldaki en iyi Gastroenteroloji servisi Cerrahpaşa'dadır.

10 yıl boyunca her sene 4 kez Gastro bölümüne uğramış biri olarak söylüyorum bunu. Diğer hiç bir hastaneye gitme bile. (Devlet hastanelerinden bahsediyorum, özelleri bilmiyorum)
0
sinematematikci
(07.07.13)
onu hastanerandevu.gov'dan alamazsın. sabahın köründe hastaneye gidip sıra alacaksın. neden bilmesem de o iş öyle yürüyor. ben o şekil aldım randevuyu. 9da gitme sıra kalmaz 7 gibi falan gitmek en iyisi
0
chavez s venezuela
(07.07.13)
teşekkürler herkese.
0
🌸abuzittin
(08.07.13)
(2)

MP3

su aygırı
basit lisans gerektirmeyen pop up, reklam vs. sorun çıkartmayan cok basit bir müzik çalar ne tavsiye edersiniz.
basit lisans gerektirmeyen pop up, reklam vs. sorun çıkartmayan cok basit bir müzik çalar ne tavsiye edersiniz.
0
su aygırı
(07.07.13)
windows media player
vlc player
0
sutlu nescafe
(07.07.13)
Winamp 2.91
0
zombie0
(07.07.13)
(10)

Bu kadar bileklik kötü mü duruyor?

yatagants
Sizce? Ne bulsam takmayı seven bir insanım buldukca takıyorum. bir tanesi hatta 3 senedir bileğimde.http://i.imgur.com/yyAug86.jpg
Sizce? Ne bulsam takmayı seven bir insanım buldukca takıyorum. bir tanesi hatta 3 senedir bileğimde.

i.imgur.com
0
yatagants
(06.07.13)
kötü.
0
nacht des todes
(06.07.13)
bilekliklerinin giydiklerinle uyumlu olması önemli bence. tavsiyem, daha fazla bileklik edin ve üzerine giydiklerine uyumlu olanları tak sadece.

bir de şu mavi olan çok alakasız durmuş ya. siyah ince olanlar da çok yoğun gibi. bir tema çevresinde buluşturunca fazla bileklik kötü durmuyor aslında.
0
knight of cydonia
(06.07.13)
kötü.
0
sutlu nescafe
(06.07.13)
kötü duruyor.
0
bak bu ara cok terssin
(06.07.13)
Çok bence de.
0
brainstorming
(06.07.13)
mavi olanda #direnankara yazıyor onu o yüzden özellikle takıyorum :) teşekkürler yorumlar için.
0
🌸yatagants
(06.07.13)
mavi olan zaten kalın, üzerinde mesajı da varmış ne güzel, tek başına taksan bile olur onu yani.
0
knight of cydonia
(06.07.13)
bileğe deri sicim sarmanın modası geçmedi mi zaten yahu, şu renkli örgü olan ve direnankara kalsın yeter.1 metrelik deri alıp bileğine bağlama bir daha da:D
0
alice practice
(07.07.13)
Ben yakistiriyorum erkeklere. Bence kotu degil. Ama tarz meselesi tabii.
0
fannstmer
(07.07.13)
aradaki siyahı, ince mavi ve açık kahveyi at. daha iyi duracak.
0
sttc
(07.07.13)
(2)

Polaroid makine filmi

goks
Nazgüllerim merhaba,Polaroid 636 close up makine edinmiş bulunuyorum. Filmlerin pahalı olduğunu duymuştum ama sekiz on tane filminin de 120-150 tl olacağını tahmin etmemiştim. Nasıl yapılır, edilir, nereden ne kadar alınır vs. gibi sorularımı aydınlatacak var mı deneyimli biri?
Nazgüllerim merhaba,

Polaroid 636 close up makine edinmiş bulunuyorum. Filmlerin pahalı olduğunu duymuştum ama sekiz on tane filminin de 120-150 tl olacağını tahmin etmemiştim. Nasıl yapılır, edilir, nereden ne kadar alınır vs. gibi sorularımı aydınlatacak var mı deneyimli biri?
0
goks
(06.07.13)
sirkecide 8'lik kutusunu 40 liraya görmüştüm ben geçen sene, bir de orayı dene istersen.
0
heartcollector
(06.07.13)
yanlış bilmiyorsam fabrika iflas etmişti ve bu filmlerden üretilmeyecekti. iflas etmediyse de filmler üretilmeyecekti galiba. ama bir grup bu filmlerden kendi çaplarında üretiyorlardı.

www.the-impossible-project.com
0
sutlu nescafe
(06.07.13)
(8)

Orta Asya'daki Türkler Neden Tip Olarak Bize Benzemiyor?

denizaya
Demin tv'de yine orta asya oğuz altay bölgelerinde yaşayan halktan görüntüler ilişti gözüme...gerçekten türkçe'ye benzer şeyler konuşmakla birlikte adamlar bildiğin çekik gözlü :SBize bakıyorum ilk padişah fotoğraflarına, öncesine, sonrasına, M.K Atatürk'e...Sonra ilkokul, ortaokul, lise ve üniversi
Demin tv'de yine orta asya oğuz altay bölgelerinde yaşayan halktan görüntüler ilişti gözüme...gerçekten türkçe'ye benzer şeyler konuşmakla birlikte adamlar bildiğin çekik gözlü :S

Bize bakıyorum ilk padişah fotoğraflarına, öncesine, sonrasına, M.K Atatürk'e...

Sonra ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitedeki arkadaşlarım aklıma geliyor, yaşadığım mahalleleri düşünüyorum, kimse orta asyadaki türklere benzemiyor....

Ne olduda yıllar sonra tipimiz oradaki türklere benzemez oldu, bunun adam gibi bir açıklaması var mı? resmen benzemiyoruz yahu...Alpraslan, Osman Bey falan sonra eski türk beyliklerindeki halk çekik gözlü müydü ki?
0
denizaya
(06.07.13)
padişahların anneleri genelde avrupadan devşirme olduğundan avrupalılara benzememiz daha doğrusu çekik gözlü olmamamız çok da şaşırtıcı değil.
0
sutlu nescafe
(06.07.13)
herkes surekli kendi soyundan gelenlerle evlenseydi degisme olmazdi. osmanli padisahlari bile hep yabanci hatunlarla evlenmis, onlardan cocuk yapmis.

ozetle: yeni genler, yeni dna'lar, iste bunlar hep degisim.
0
she was my baby
(06.07.13)
Giritliyiz

2.bp.blogspot.com
0
el desaparecido
(06.07.13)
anadolu halklarıyla karıştığımız için olabilir mi acaba?
0
mattiadestro
(06.07.13)
anadoluda yasayan turk olmayan halk buharlasmadi ki :) biziz onlar, icimizde yasiyor. biz sadece guclu ve hakim taraf oldugumuzdan onlari ister istemez asimile ettik. bu esnada da gen havuzumuz karisti tabi. aksine orta asyalilara benzememiz garip olurdu..
0
eindaclub
(06.07.13)
Faşist misin ya Türklükten falan bahsediyosun?
0
Somuchwin
(06.07.13)
belki öyleyiz kim bilir :)
asıl mesele çekik gözlü olmayanlarla evlilikler sonucu genlerin değişimi değil midir?
0
sutlu nescafe
(06.07.13)
anadoluda bir ton ırk var, türkler buraya geldiğinde boş değildi sonuçta buralar. sarışını da var, esmeri de. şuan burada saf türk yok gibi bir durum var.
0
utkucbkc
(06.07.13)
(10)

gezi olayları sonrasında hayatınızdan çıkarttığınız markalar, isimler var..

dessy
..mı? Bir önceki duyurumdan sonra aklıma geldi, nabız yoklamak istedim :) varsa, neler?
..mı? Bir önceki duyurumdan sonra aklıma geldi, nabız yoklamak istedim :) varsa, neler?
0
dessy
(05.07.13)
doğuş yayıncılık
0
quanche
(05.07.13)
çıkartmak isteyip de çıkaramadığım garanti bankası var hala. kredi borcum var:)
0
ne nicki be
(05.07.13)
Mado ama Gezı'den once de uyuzdum kendılerıne; 1 mayısta da benzer seyler yapmıslardı zıra.
0
fraise
(05.07.13)
yok.
0
sutlu nescafe
(05.07.13)
mado ve starbucksı bıraktım, baya da çok giderdim. gerçi starbucksların hepsi aynı şeyi yapmadı ama bi özür metni filan da göremediğim için devam ettiriyorum. garantiyle işim yoktu olsa onu da bırakırdım:)
0
redg
(05.07.13)
Mado
Starbucks
Kızılkayalar
Sabah
Atv
Ntv

Ek olarak: (bkz: gezi parkı eylemlerinde kapısını kapatan işyerleri)
0
sinematematikci
(05.07.13)
mado
starbucks
0
kutsal bilgi kazani
(05.07.13)
mado, starbucks' ı pek sevmezdim isabet oldu:) garanti' ye ayrı uyuzum, ntv' yi de çıkardım hayatmdan.
0
charlesbukowskiineksi
(05.07.13)
sinematematikci
(06.07.13)
mado ve kızılkayalar
0
noluyo yaa
(07.07.13)
(5)

Camasir Makinesi Tasiyacagim

calmdown
İcindeki donen kisimi -kazan deniyor galiba- sabitlemeden tasisam bir sey olur mu?
İcindeki donen kisimi -kazan deniyor galiba- sabitlemeden tasisam bir sey olur mu?
0
calmdown
(05.07.13)
taşınırken sabitlendiğini hiç duymadım.
0
ned flanders
(05.07.13)
taşınırken sabitlenir. sabitlenmezse sağa sola çarpıp hasar görebilir.
arkasında nakliye somunu civatası bişey olması lazım. ilk nakliyattan sonra çıkartırlar.
0
sutlu nescafe
(05.07.13)
eğer hulk değilseniz zaten taşırken langır langır sallama ihtimaliniz düşük. o yüzden sıkıntı olmaz.
0
fuzzy olmak istemistim
(05.07.13)
Hiç bir hulk makinenin kazanın sağa sola sarsmadan taşıyamaz.
Sabitlemeden taşırsınız tabiki ama daha sonrasında yaşayacağınız sıkıntılara hazır olur.
0
safsafinaz
(05.07.13)
taşımak için çubukları vardır kolisinde yada garanti belgelerinin içinde kullan onları.
0
lord
(05.07.13)
(3)

Açıköğretim Fakultesi ile ilgili soru

matilda
Dostlar, Şimdi bu kayıtlar 12-20 ağustos arasındaymış. Benim o tarihlerde Bursa'da olma ihtimalim var. Ben kaydımı Bursa'da yaptırıp, İstanbul'da sınava falan girebilme ihtimalim nedir? Var mı öyle bi imkan?
Dostlar,
Şimdi bu kayıtlar 12-20 ağustos arasındaymış. Benim o tarihlerde Bursa'da olma ihtimalim var. Ben kaydımı Bursa'da yaptırıp, İstanbul'da sınava falan girebilme ihtimalim nedir? Var mı öyle bi imkan?
0
matilda
(05.07.13)
var. sınqav merkezini istanbul olaarak seçmen yeter.
0
sutlu nescafe
(05.07.13)
Sınav giriş yerleri daha sonradan değiştirilebiliyor. aynen dediğin gibi yapabilirsin yani bi sıkıntı olmaz.
0
teflon tavaya yapisan tek pirinc tanesi
(05.07.13)
Çok sağolun hepiniz. Tatilim yarım kalmıycak hahayt :)
0
🌸matilda
(05.07.13)
(34)

Video Oyunları - Sinematografi

heritage
Yüksek lisans tezim için oyuncuların görüşlerine yer vermem gerekiyor. Araştırma konusu video oyunlarındaki sinemasallık, sinematografik anlatım. Fikir, öneri, düşünce, yani her türlü yorumu paylaşırsanız sevinirim. Şu da orjinal metin belki merak eden olur."Hello everyone,I am working on my dissert
Yüksek lisans tezim için oyuncuların görüşlerine yer vermem gerekiyor. Araştırma konusu video oyunlarındaki sinemasallık, sinematografik anlatım. Fikir, öneri, düşünce, yani her türlü yorumu paylaşırsanız sevinirim. Şu da orjinal metin belki merak eden olur.

"Hello everyone,
I am working on my dissertation about video games. I am experiencing/observing nice examples of cinematographic (not strictly) or movie like video games. Moreover the research's main sample is of course Heavy Rain. I am looking for comments, critics and feedbacks from players. If you would like to share your thoughts it will be appreciated. It can be about narrative of games, general as cinema/movie like experience"

Heavy Rain, Hitman, MW serisi, ya da başka oyunlar hakkında da fikir belirtebilirsiniz.

Ekleme: Arkadaşlar istediğim oyunların takındığı filmsel yapı hakkındaki düşünceleriniz (Böyle birşey olmadığını düşünüyorsanız daha da süper). Mesela Heavy Rain. "Şöyle güzel, şunu yapmış adamlar. Öyle olunca da film gibi oluyor." ya da "film gibi olunca daha kolay oluyor konuyu anlaması. oynaması zevkli oluyor." Oyunlardan bahsedecekseniz de oyun adı vermek yerine biraz oyunun kendisinden bahsederseniz sevinirim. Tüm cevaplar yeterli cevap alındıktan sonra tiklenecektir. Herkese teşekkürler.
0
heritage
(04.07.13)
tam olarak ne istiyorsun hacı?

heavy rain'i beğeniyorum çünkü interaktif bir film gibi. oyuncuya bir çok konuda seçme şansı tanıyor ancak aynı zamanda film havasındanda kopmuyor.

gibi mi?
0
mattiadestro
(04.07.13)
Bioshock inanılmaz sevdiğim bir oyun. Oyunun senaryosu film gibi,bir yerde mesela ters köşe bir şey ortaya çıkıyor. Bunun yanında mekan ve çıkış fikri çok güzel. Narsist ırkçı bir adamın (bir nevi Hitler gibi) sular altında bir şehir kurması, daha sonra burada iç savaşvari bir durum oluşması söz konusu. Detaylara verilen önem de çok güzel, çevredeki yazılar vs. Oyun konusu olunca yazamadan duramadım Bioshock'u :)
0
engiribord
(04.07.13)
Bende tam ne istediğini anlamadım?
Benim için sinematik oyun= Max Payne
0
sivil admin
(04.07.13)
assasin's creed tabi ki.
0
hamdim pistim dustum
(04.07.13)
sinematografik platform oynu olarak limbo oynunu inceleyebilirsin.

uncharted serisinin surukleyiciligi cok guzel ve sinemaya yeni nesil "indiana jones" tarzi seklinde uyarlanabilir.

bioshock'un essiz atmosferi ve bircok karakter ozelligiyle de on plana cikiyor. bunun filmi gelecek zaten.
0
ermanen
(04.07.13)
modern warfare'in yeri ayrıdır(özellikle COD4). başlangıcından bitimine film gibi anlatımı FPS ile çok güzel harmanlamaktadır.

blur'da "previously on blur" olayı çok hoşuma gitmişti, sanki bir diziyi bitirir gibiydi.

the ballad of gay tony çok güzeldi, özellikle bitimi klasik aksiyon filmi sahnesiydi.

sniper elite mermi sekansları ile beğeni toplamıştır(nişan al, ateş, çekil kenara izle, mis).
0
late viper
(05.07.13)
l.a. noire türünün gelişmesini, çoğalmasını dilediğim noir tarzı bir oyun.. yapımı uzun zamanlar almasıyla birlikte oyuncunun "değdi be!" demesini sağlayan bir oyun.. teknik, yapım ve işçilik yanının türkler tarafından öğrenilmesi halinde yeni jenerasyon görsel sanatçıların bir girişimde bulunmalarını dilerim şahsen..
0
urnganic
(05.07.13)
heavy rain oynayamadım şu ana kadar, maksimum 10 dakika oyun görüntüsü izledim o kadar. o yüzden o konuda yorum yapamayacağım.

modern warfare serisini oynarken giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle; antagonist karakter gelişimi olsun, protagonist karakterler arasındaki ilişkiler olsun, savaş psikolojisini oyuncuya yedirmesi olsun; baştan sona oyunu yaşatan, film gibi izlettiren bir oyun olarak hissettim.

bunun dışında; oyun ve karakterlerin hikayesi, filmleri aratmayan gta serisi var. gta 3, gta vice city ve gta san andreas aynı evrende geçen ve hikaye olarak birbirlerini tamamlayan oyunlar. üçünde de ana tema aynı (hapisten çıkan adamın şehirde saygınlık kazanması ve kendine kazık atan kişiyle oyunun sonunda hesaplaşması). sandbox teması yüzünden lineer bir oyun değil, bu yüzden de sabit bir film olduğunu söyleyemeyiz ancak gerek detaylı hikayesi, gerek sinematik sahneleriyle; gta oyunları bence aradığınız sinematik oyunlarda başı çekiyor.

-------

yeni aklıma geldi, onu da ekleyeyim. the walking dead'in oyunu var telltale games tarafından çıkarılan. shoote oyunu değil de point-and-click adventure tarzında. cut sahnelerinin çizgi romanları andıran öyküselliği ve oyundaki diyalogları oyuncunun belirlemesiyle oyunun farklı yönlere kayması da oyunun klasik bir macera oyunundan ayrılıp "acaba ne olacak" diye sizi düşündüren bir sinematikliğe doğru kaymasını sağlamış. zombi konseptini seven herkese; kurgusal bir zombi istilası sırasında hayatta kalan insanlar arasında yaşanan olayları anlatan bu oyunu oynamasını tavsiye ederim.
0
Niddleman
(05.07.13)
prince of persia'nın üçleme dışında olan oyunu. 2008'de çıkmıştı sanırım. elika diye natalie portman'a benzeyen bi kız vardı, onunla birlikte hareket ediyorduk.
sorularına gelince; oyunun en güzel yanı elika ile prince arasında geçen diyaloglar idi, ve bunlar en akrobatik hoplamalı zıplamalı adrenalin dolu aşamalardan tut, en sakin kısımlara ve hatta düşman ile dövüşülen bölümlere dek gidiyor. aralarında bir sıcaklık olduğunu hissedebiliyorsun, karakter özellikleri (prince, serseri ve alaycı; elika ise game of thrones'daki arya stark tipinde bir karaktere sahip) sırf bu diyalogları sevdiğim için oyunun oynanış özelliklerinin çok eksiği olduğu halde defalarca oynamıştım.
bu oyunla assassin's creed'in harmanlandığı bir video oyunu; sanırım zirve olur. yani prince of persia'nın o sürümünün masalsı yanı ile karakterler arasındaki diyalogları yönetebileceğimiz bir format, ve assasin's creed'deki gibi çevreyle etkileşimin had safhada olduğu bir evren.
0
dafaiss
(05.07.13)
l.a. noire çok sinematografik bir oyun, oyunun gidişatı çok hoş. konusuyla uyumlu. fakat üsteki bir yorum aksine bazen sıkılıyorsunuz. mesela o gazetelerdeki başlıkların hikayelerini izlememiz gereksiz bence. ha oyundan sıkılanlar için değişiklik oluyor olabilir ama tümüyle düşünürsek bu kadar sinematografik öğe de bunaltıyor.
0
utkucbkc
(05.07.13)
sinemetografik oyun lazımsa mafia the city of lost heaven biçilmiş kaftandır. tam film gibi ilerliyor. 30'lu yııllarda geçiyor. normal bir vatandaş oyuna başlanıyor. arabaya mafyadan biri binincee işler değişiyor. önce aile için ufak tefek işler yapması, sonra aileye girişi, çeşitli eğitimler(araba kilidini açmak, silah vb.), ailede yükselme, ihanet... böyle bir film olsaydı oyunu böyle olurdu. bu oyunun filmi yapılsa çok başarılı olur.

oyunun ikincisini pek beğenmesem de ilk oyun benim için efsanedir.

bir de indigo prophecy var. diğer adı da fahrenheit. bu da film gibi. sorulacak soruları oyuncu seçiyor. verilen cevaplara göre oyunun gidişatı değişebiliyor. daha az ipucu ya da daha fazla ipucu öğrenilebiliyor. polisiye gerilim tarzında birşey olurdu. film olarak vardı sanki ama emin değilim.
0
sutlu nescafe
(05.07.13)
www.youtube.com
Ne kadar uğraştıysam da kim yönetmiş bu cinematicleri bulamadım. Diablo bu konuda oldukça başarılı. Çekim senaryolarını kim yazıyor bilmiyorum ama epik bir anlatım mevcut iyi bir yönetmenin parmağı olduğu anlaşılıyor.
0
sabor
(05.07.13)
Abi bunu buraya 2 satırla nasıl yazalım, uzun uzun yazarım akşama falan, rezerve ediyorum editleyeceğim bu entrymi mutlaka bak

edit: ödev ne zamanaydı?
0
wayne
(05.07.13)
black ops ve Last of us, aklima ilk gelenlerden. Oynadim mi? Sadece black ops'u oynadim. Last of Us'in 20dk'lik sinematografisini izledim, hostu. Battlefield'in 'fishing in Baku' diye de oyle tarzda videosu vardi sanirim. Ama oyun cikti mi bilmiyorum. Bilgsyr dunyasindan uzak kaldim bayagi kusura bakmayin.
0
Rocky Binboga
(05.07.13)
www.youtube.com

heavy rain'in yapımcısı quantic dream'in bir teknoloji demosu. oyun değil ama qd'in her hangi bir oyunun ara sahnesi olarak kabul edilebilir. film gibi oyun dememizin nedeni de bu tür sahnelerin oyuna çok güzel yedirilmesi.

heavy rain'in başlangıcında eşinizi ve çocuklarınızı beklerken evde istediğiniz gibi dolanabiliyorsunuz. isterseniz tv açıp izliyorsunuz, isterseniz elinizi yıkabiliyorsunuz vs. eşiniz geldiğinde sizden tabakları masaya yerleştirmeniz isteniyor. hızlıca yaptığınızda eşiniz "bey napıyorsun onlar çok kıymetli dikkatli ol" diyor. bu hareketleri çok efor harcatmayan bir kontrol mekaniğiyle yaptığınız için neredeyse film izler gibi oynuyorsunuz. dolayısı ile ara sahnelerle beraber bir bütün olarak film izlemiş gibi hissediyorsunuz. ama kontrolün sizde olduğunu bildiğiniz için heyecanı bir başka oluyor. özellikle aksiyon sahnelerinde.

başka bir yönü ise; oyun seçim şansı da verdiği için ne yöne gideceğine siz karar veriyorsunuz. bu da film izlerken "arkana bak katil geliyor laaan" diye bağırmak yerine oyunda arkanızı dönebiliyorsunuz :) kısaca interaktif film diyebiliriz.
0
flame of feanor
(05.07.13)
oyun kavramının algısıyla alakalı. herkesin oyundan beklentisi farklı; örneğin arkadaşlarla iyi vakit geçirmek (dota, lol, cod...), boş vakitlerde stres atmak (küçük oyunlar, wii oyunları...), iyi bir hikayeyi yaşamak (half-life, ac serileri ve senin konun olan sinematografik oyunlar). seçenekler çoğaltılabilir. bana kalırsa keyifli olabiliyor ama içindeki "oyun" ögelerini silikleştirmemeli ama oyun olsun diye saçmalamamalı. mesela ilk olarak fahrenheit'ı denemiştim, başlarda gayet keyifliyken sonlarda tüm detaylar baştan savma gibi gelmişti. bu tarz oyunlarda dengeyi kurmak ve hatta yenilikler getirmek önemli oyunun başarısı için. kısaca bu kadar olabildi cevabım...
0
redwolf
(05.07.13)
3TB oyun arşivim var. En sevdiğim iki oyun; Call of Duty: BlackOps ve Assassin's Creed 2. daha iyi hikayesi olan oyun görmedim.
0
cetoxim
(05.07.13)
sinematik oynanış ve hikaye anlatımı sadece oyuncunun elinden kontrolü alarak ve araya cutscene' ler veya qte' ler koyarak yapılmaz. bunu bu şekilde en abartılı biçimde yapan quantic dream firmasıdır fahrenheit ve heavy rain ile. ama bunun dozajını çok iyi ayarlarıp oynanışı geri plana itmeden harika bir şekide yapanlarda var. mesela uncharted serisi ve son olarak the last of us oyunları ile naughty dog buna en iyi örnek.

valve ise kontrolü oyuncunun elinden hiçbir şekilde almadan, normalde diğer bütün firmaların cutscene' ler sayesinde anlatabildiği şeyleri direk oyunun içine yedirme konusunda tam bir ustadır. half life ve portal oyunlarında bunu gördük.

genel olarak sinematik oynanışa karşı değilim. hatta oyunları çok daha etkileyici ve akılda kalıcı kıldığını düşünüyorum bu anlayışın. ama dozaj olarak heavy rain' deki kadar da abartılmaması gerektiğini düşünüyorum. yapılıyorsa last of us gibi yapılmalı.
0
ritu vs asas
(05.07.13)
bu işin kralları half-life 2, bioschock 1 ve Call Of Duty 4 - Modern Warfare'dir. Ek olarak aşağıdakiler de iyidir.
F.E.A.R
Bioshock2
Crysis
Hitman
Need For Speed Most Wanted

Fakat ben oyunları detaylı anlatma işini bize vermene biraz bozuk atıyorum. Senin bu saydığımız oyunları oynayıp kendi görüşlerin üzerinden yazını yazmalısın. Bu oyunları oynamadan anlatmak istediğimizi anlamazsın, anlama peşinde olmamalısın. Oyunları oynayıp kendi görüşlerini yazmanı öneririm.
0
sinematematikci
(05.07.13)
"Uncharted 3: Drake's Deception" bu oyunu biri oynarken sen film izler gibi izleyebilirsin. o kadar basarili video gecisler vardi bolum aralarinda, bolum sirasinda vb.

bununla birlikte iyi bir turkce dublaji da vardir oyunun.


benim bu oyunu oynadigim zamanalrda evdeki annem ve babanim "hadi ac da izleyeyim" dedigini biliyorum.
0
kratos
(06.07.13)
sinemasal anlatım deyince benim aklıma tek bir oyun geliyor god of war serisi
oyunun kamera kullanımı ve senaryosu sayesinde kendini oyunda hissediyorsun.bu oyunla ilgili dikkatimi en çok çeken şey sen oynarken başkası eline kola-cips alıp izlemeye koyuluyor.bu birçok oyun için geçerli değil
0
tynerci
(06.07.13)
birçok oyun sinematik geçişlere sahip bu nedenle de bu kategoriye girer ama daha detaylı değerlendirmelerini üşenmezsem bi ara yazarım. bu arada sözlükten entrylerine bakarsan orada da fikir belirtiyorlar bu konularla ilgili. işine yarayabilir.
0
bass solo take one
(06.07.13)
Kimsenin bahsetmemiş olması üzücüdür ki sinema ve oyun denince akla Metal Gear Solid gelir. PSX'e çıkan ilk oyunundan beri belli bir kesim bu oyuna "oyun" denmesinden haz etmez. Hatta MGS4'te sinematik süresi, oynanış süresinden daha çok, kimse de bundan şikayetçi değildi. Halen de twitch.tv de story runları olur. Caster oynar ve izleyenlerin hepsi muhabbet eşliğinde izler. Ben bile başında kaç kere sabahlayıp tekrar seyrettiğimi hatırlamıyorum. Bıraksanız sabaha kadar övebilirim MGS'i bu konuda.

TL;DR oyun + sinema = MGS
0
hlidskjalf
(07.07.13)
Metal Gear Solid bu konsepte sahip ilk hatta en iyi oyunlardan biridir, hatta bu oyuna oyun değil film demek daha doğru olur. 5 saatlik bir MGS Serisinden bir oyununun yaklaşık olarak 3 saati Ara videolardan oluşuyor. Tezini Kojima reyiz üzerinden yazarsan AA garanti;)

Oyundan bahsetmek gerekirse Tüm MGS serisi birbirine bağlı bir bütünün parçalarını oluşturuyor, o yüzden hepsini oynayıp tezinde belirtmen daha mantıklı olacaktır.
0
darktourist
(07.07.13)
team fortress 2 ve tüm karakterler için tek tek yaptıkları "mee the ..." videoları. süper. filmi bile çıkacak diyorlardı ama yalan oldu herhalde.

www.teamfortress.com
0
passion rules the game
(08.07.13)
bunun için en doğru yer reddit'te gaming sub reddit ine başlık açmak, oradakiler muhtemelen aşmış yanıtlarıyla seni tatmin ederler.
0
cerahat
(08.07.13)
(bkz: beyond two souls)

unutmuşum :) quantic dream'in yeni oyunu. tribeca film festivalinde bir ön gösterimi yapılmıştı. oyun-film ilişkisinin tepe noktası sanırım.

şurada da quantic dream'in kurucusu ve heavy rain, fahrenheit ve beyond two souls'un yaratıcısı david cage ile yapılmış bir röportajı okuyabilirsin.

www.merlininkazani.com
0
flame of feanor
(08.07.13)
(bkz: the elder scrolls v skyrim)

Ortaçağ gibi eski konulara meraklı olanların kesinlikle oynaması gereken bir oyun. Konusuyla, grafikleriyle bence çok iyi yapılmış bir oyun. Game of Thrones dizinin bu oyundan esinlenerek yapıldığı söyleniyor.
0
neil manke
(08.07.13)
Assassin's Creed. barmen desmond'ın tapınakçıların günümüzdeki uzantısı tarafından kaçırılması ve bir makine de dna yapısından genetik hafızasına girilerek atalarının yaşadıklarını görmesi sağlanmasıyla başlıyor. ilk oyunda Altair isimli haşhaşinlerin en yeteneklilerinden biri olan atasıyla başlıyor ve hz.süleyman'ın gizli hazinesinin yerini öğrenmeye çalışıyoruz. görevlerbir yerden sonra başa sarsada sanat yönetmenliği güzel, çevre etkileşimleri devrim niteliğinde, özellikle checkpoint olan yüksek noktalara çıkınca şehrin panaromik görüntüsü çok güzel.

asıl olay 2. oyun ile başlıyor ve rönesans İtalya'sında Altair'in soyundan ve Desmond'ın atalarından Ezio oluyoruz. Oyunda senaryo çok güzel ilerliyor. Ezio'nun ailesi haşhaşin tarikatine bağlı olduğu için tapınakçılar(papalığa kadar el atmış borgia ailesi dahil) tarafından idam ediliyor ve ezio da intikam yemini ediyor. zamanla leonardo da vinci en iyi arkadaşı, Machiavelli akıl hocası oluyor. yine aynı görsel güzellik devam ediyor. oyunun içindeki sinematikler haricinde oyunlarla ilgili live action kısa filmler mevcut ve uzun metraj filmi 2015te gelecek.
0
r_u_h
(09.07.13)
Last Of Us:
www.youtube.com

ve Beyond: Two Souls da var...

bu iki oyun bence direkt insanı daha fragmanlarından içine çeken oyunlar. bir kere aynı bir film sahnesi tasarlar gibi tasarlanmış, sinematik öğeler çok fazla, manzaralar, kameranın önünden uçan kuşlar, normalde oyun içinde pek bir özelliği olmayan ama sadece görsel estetiğe adanmış detaylar. Last Of Us özellikle de sanki sen görüntüyü bir kamera ile çekimliş gibi oynadığın şekilde yapılmış. fragmanda da görülüyor, kanlar lense sıçrayıp orda kalıyor, ya da lens flare efektleri çokça kullanılmış. bu da sinematografiye alışkın bünyeler için özellikle uygulanan bir şey bence. sanki çekilmiş bir film izliyormuşçasına zevk alınmasını hedefliyorlar.
0
loveinaflipbook
(09.07.13)
sinematikten kastın sürekli belirli bir hikaye içinde olsun, öyle bir hikayesi olsun ki oynadıklarımıza senaryoya baka baka ilerisi hakkında da küçük küçük çıkarımlar yapabilelim diyorsan ikv'ye kesinlikle bak. 2006 yılında çıktı ilk piyasaya, mmorpg oyunu. öyle ki 2006 yılında hazırlanıp kenara konulmuş şeylerden bile yararlanıyorlar güncelleme yaparken. sitesindeki hikayeleri ve görev metinlerini detaylıca okuyup 2 sene önce kimsenin tahmin bile etmediği şeyleri 2-3 ay önceden söylemiştim. eğer istediğin buysa, kesinlikle bak ikv'ye.

edit: oyundan bahset demişsin. yaklaşık 50 yıl önce dünyaya bir meteor düşüyor, o anki iletişim koşullarını biliyorsun. kimsenin bırak dış dünyayı istanbul dışında hiçbir yerden haberi yok. yeraltında saklı kalmış türler, büyü ve bilimle ortaya çıkmış yeni ırklar, ve istanbulun bununla savaşmasını anlatıyor oyun. ama oyun 50lerde geçmiyor. sitesindeki hikayelere bakarsan 2000li yıllara kadar anlatıyor. biz oradan başlıyoruz. teknoloji de ona göre gelişmiş. mesela fotoğraf makinesini kimse görmemiş neredeyse. onu da bir görev metninde okumuştum, görevi aldığımız kişi karakterimize fotoğraf makinesi kullanmayı öğretiyordu. :)

oynanışı öbür mmorpg'lerden biraz farklı. grafikleri de. mesela ilk oynadığımız bölge, eminönü. lisede okulla istanbula gittiğimde serbest sürede herkes mısır çarşısını 1-2 kez turlarken ben gayet rahat bir şekilde her yere girip çıkmıştım. adım gibi bildiğim harita. :)

hikayesi gerçekten çok kompleks. eğer istersen mesaj da atabilirsin.
0
zazazaraeta
(09.07.13)
Star Wars serisi için KOTOR 1 ve KOTOR 2 demek istiyorum. C 64 zamanından beri oyun oynarım, senaryo olarak aklıma bu 2si geldi şimdi. Oyundaki diyaloglar ile senaryonun değişebildiği, her cümlenin oyuna etki ettiği bir senaryoyu adeta sen çiziyosun, yazıyosun. hikayede çok başarılı twistler var, heyecan var, cutsceneleri merakla bekliyosun falan..

aklıma gelirse başka oyunlar yazarım.
0
hamsiii
(10.07.13)
Sinematografi görüntüyle ilgilidir sanat yönetmenliğiyle karıştırılıyor. kameranın açıları, ışık, renkler, çekim ölçekleri vs. bu bakımdan mı değerlendirmemizi istiyorsunuz ?
0
sabor
(22.07.13)
Blizzard'ın herhangi bi oyununu oynayan birisi bul, senin ekmek yiyeceğin kişiler onlar. Efsane sinematikler yapıyorlar ve bazı görevleri sırf o sinematikleri izlemek, tekrar izlemek için yapıyoruz. Hatta blizzard film yapsa izlerim kafasındayız. (Ve evet, normal şartlarda böyle olayları sevmesem, hiç izlemeden geçmeye kassam bile bazı oyunlarda o introlar falan daha feyz veriyor oyunu oynarken)
0
buckminster
(22.07.13)
(3)

Uzaktan Masaüstü Bağlantısı Yapma

urnganic
Nasıl yapıldığına dair bir kaç fikrim var ama ayrıntı detay, daha doğrusu adam akıllı nasıl yapılır? tecrübe edinmişler tecrübelerini aktarırsa pek sevirim efendim..
Nasıl yapıldığına dair bir kaç fikrim var ama ayrıntı detay, daha doğrusu adam akıllı nasıl yapılır? tecrübe edinmişler tecrübelerini aktarırsa pek sevirim efendim..
0
urnganic
(04.07.13)
(git: teamviewer.com)
0
alperz
(04.07.13)
(bkz: teamviewer)
0
sutlu nescafe
(04.07.13)
kendi bilgisayarların arasında (ev-iş-tablet vs..) bağlantı gerekiyorsa güzel bir google chrome eklentisi var.

chrome.google.com
0
kirmizi balik
(04.07.13)
(5)

ramazanda oteller ucuzlar mı

noluyo yaa
evet gençler sorum bu, özellikle güney sahilleri için soruyorum, sizce ucuzlar mı, yoksa şimdiki gibi mi kalırlar?edit: bayram için sormuyorum tabi :)
evet gençler sorum bu, özellikle güney sahilleri için soruyorum, sizce ucuzlar mı, yoksa şimdiki gibi mi kalırlar?

edit: bayram için sormuyorum tabi :)
0
noluyo yaa
(04.07.13)
ucuzlayacağını hiç sanmıyorum..
0
senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin
(04.07.13)
yabancı turisti bol olan yerde fiyat değişmez. ramazan tatilinde fiyatları köklerler zaten.
0
bir ileti paylastim
(04.07.13)
oruç tutmayanlar, tutamayanlar aylar öncesinden rezervasyonlarını yaptırdı bile. ucuzlar mı değil de yer bulunur mu diye sormak lazım.
0
sutlu nescafe
(04.07.13)
geçen senden biliyorum, değişmiyor.
0
seyduna6687
(04.07.13)
Yok bee sozde ucuzluyor
0
topraam
(04.07.13)
(3)

mailin, alıcıya ulaşmasını istediğimiz saatte gitmesi

sorumvarbenim
merhaba,ben bir mail göndermek istiyorum ama şimdi değil alıcıya saat gece 3 de ulaşsın..var mı bunun bir yolu?sevgiler
merhaba,

ben bir mail göndermek istiyorum ama şimdi değil alıcıya saat gece 3 de ulaşsın..
var mı bunun bir yolu?

sevgiler
0
sorumvarbenim
(03.07.13)
gmailde oluyordu galiba. gmail labstaydı galiba.
0
sutlu nescafe
(04.07.13)
Gmail için Boomerang eklentisi yapıyor bunu
0
roket adam
(04.07.13)
gmailde var. (bkz: right inbox)
0
supergirl
(04.07.13)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.